Εξιτήριο αναμένεται να λάβει σήμερα το τρίχρονο αγοράκι το οποίο δέχθηκε επίθεση από αγριόγατα ενώ βρισκόταν σε προθάλαμο διαμερισμάτων πολυκατοικίας στη Λεμεσό, την περασμένη Κυριακή 8 Μαΐου 2022. Οι πληροφορίες του «Φ», αναφέρουν πως πρόκειται για γάτα Σαβάνας, διασταύρωση οικόσιτης γάτας και της αφρικάνικης αγριόγατας Σερβάλ.

Το πρωτοφανές περιστατικό, όπως πληροφορείται ο «Φ», έγινε μπροστά στα μάτια άλλων παιδιών ενώ ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι η αγριόγατα δεν επιτέθηκε και στα υπόλοιπα. Τα παιδιά βρίσκονταν σε παιδικά γενέθλια τα οποία βρίσκονταν σε εξέλιξη στον 4ο όροφο διαμερίσματος πολυκατοικίας.

Τα ανήλικα, ενώ έπαιζαν αμέριμνα στον διάδρομο, σε κάποια στιγμή η αγριόγατα εξήλθε από την πόρτα του διπλανού διαμερίσματος και επιτέθηκε στον τρίχρονο. Από την επίθεση η αγριόγατα κατάφερε να τραυματίσει τον μικρό στο κεφάλι και στο πρόσωπο, ενώ ο πατέρας του έδρασε άμεσα και απομάκρυνε το ζώο.

Στη συνέχεια το αγοράκι μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού όπου του έγινε συρραφή των πέντε τραυμάτων που υπέστη σε κεφάλι και πρόσωπο, ενώ έφερε και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός. Ο μικρός ο οποίος νοσηλεύεται προληπτικά για τυχόν μολύνσεις από το ζώο, αναμένεται να λάβει σήμερα εξιτήριο.

Οι γονείς του μικρού ενημέρωσαν την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν για επιτόπιες εξετάσεις στον χώρο. Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος και κάτοχος του ζώου κλήθηκε στην Αστυνομία όπου σε κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι ενδεχομένως να ξέχασε να κλείσει την πόρτα του διαμερίσματος κατά την αναχώρηση της, με αποτέλεσμα το ζώο να διαφύγει.

Να σημειωθεί πως οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνούν υπόθεση αμελών και απερίσκεπτων πράξεων ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκαν και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του κράτους, που διερευνούν κατά πόσον οι ιδιοκτήτες κατείχαν νόμιμα το ζώο ή όχι, όπως επίσης και το είδος του.