Ανενημερωτοι είναι οι κύπριοι όσο αφορά τις ρυθμιζόμενες τιμές κλήσεων και SMS εντός ΕΕ (Intra-EU communications).

Συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect) δημοσίευσε πρόσφατα έκθεση με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2020 σε δείγμα 27,213 ευρωπαίων πολιτών με θέμα «E-Communications in the Single Market»[1].

Τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα και με το γραφικό που ακολουθεί, κατέδειξαν ότι περίπου οι μισοί Κύπριοι καταναλωτές (51%) φαίνεται να μην είναι ενήμεροι για τις πρόνοιες του άρθρου 50 του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1971 το οποίο προβλέπει ότι από τις 15 Μαΐου 2019 η λιανική τιμή για διεθνή κλήση σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα υπερβαίνει τα €0,19/λεπτό (πλέον ΦΠΑ) και €0,06 ανά SMS (πλέον ΦΠΑ). Στις ρυθμιζόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονται κλήσεις από σταθερό και κινητό, ενώ δεν ρυθμίζονται οι υπηρεσίες MMS. Περαιτέρω, από το 49% που δήλωσαν πως γνωρίζουν τις εν λόγω πρόνοιες, το 15% δήλωσε πως το έχει υπόψη του αλλά δεν γνωρίζει τι ακριβώς αυτό σημαίνει στην πράξη.

Το ΓΕΡΗΕΤ είχε ενημερώσει το κοινό για τις πρόνοιες του νέου κανονισμού με δελτίο τύπου από τον Απρίλιο 2019[2]. Λαμβανομένων υπόψη των αποτελεσμάτων του Ευρωβαρόμετρου και προς δικό τους όφελος, το ΓΕΡΗΕΤ θα ήθελε να υπενθυμίσει στους καταναλωτές την εφαρμογή του πιο πάνω Κανονισμού, ήτοι την εφαρμογή ανώτατων τιμών σε τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων εντός της ΕΕ.  Το ΓΕΡΗΕΤ θα συνεχίσει να ενημερώνει τους Κύπριους καταναλωτές για τις εκάστοτε τιμολογιακές ρυθμίσεις υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε οι χρήστες των υπηρεσιών να είναι σωστά ενημερωμένοι.