Σοκ προκαλεί η υπόθεση του 6χρονου κοριτσιού που στον οργανισμό του ανιχνεύθηκαν ίχνη κοκαΐνης. Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια υπόθεση που απασχολεί το ΤΑΕ Λεμεσού μέσα σε λίγο διάστημα. Για την υπόθεση συνελήφθη ο 45χρονος πατέρας, ενώ καταζητείται από τις Αρχές η 40χρονη μητέρα η οποία πήρε τα δύο ανήλικα παιδιά της και εγκατέλειψε την Κύπρο.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο δύο ημερών. Αντιμετωπίζει τα αδικήματα της παράνομης κατοχής, χρήσης και προμήθειας κοκαΐνης. Επίσης, το αδίκημα των αμελών και απερίσκεπτων πράξεων και κακομεταχείρισης παιδιού κάτω των 16 ετών, αφού στα ούρα του 6χρονου παιδιού ανιχνεύθηκαν ίχνη κοκαΐνης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη χημείου. Ο 45χρονος και η 40χρονη μητέρα μετέβησαν την περασμένη Παρασκευή μαζί με τα δύο παιδιά τους σε χημείο και ζήτησαν να υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, καθώς το κοριτσάκι αισθανόταν αδιάθετο. Η μητέρα μάλιστα είχε εκφράσει υποψίες, όπως είπε ο χημικός, για τρίτα πρόσωπα και συγκεκριμένα για γκουβερνάντα, η οποία φύλαγε τα ανήλικα.

Ο χημικός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τη μητέρα, όπου την ενημέρωσε ότι  ανιχνεύθηκαν ίχνη κοκαΐνης στο παιδί της. Μάλιστα την συμβούλευσε όπως αποταθεί άμεσα στην Αστυνομία. Αντί αυτού, στις 23 Μαΐου, την επόμενη ημέρα των αποτελεσμάτων, εκείνη πήρε τα παιδιά και εγκατέλειψε την Κύπρο. Μετά και την εξέλιξη αυτή, ο χημικός προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατέρας δεν κλείδωσε το δωμάτιο όπου έκανε χρήση ουσιών

Εναντίον των γονιών εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης. Ο 45χρονος φόρεσε χειροπέδες το απόγευμα της Τρίτης και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια. Οδηγήθηκε για κατάθεση στην Αστυνομία όπου ανέφερε πως διαθέτει υπόγειο χώρο στην οικία του, και εκεί κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Είπε ακόμη ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα το κοριτσάκι του να ήρθε σε επαφή με δική του ποσότητα κοκαΐνης, καθώς φέρεται να ξέχασε να κλειδώσει το συγκεκριμένο δωμάτιο.

Να σημειωθεί πως σε επικοινωνία που είχαν μέλη της ΥΚΑΝ με τη 40χρονη μητέρα, αυτή τους ανέφερε πως έχει πρόθεση να επιστρέψει στην Κύπρο χωρίς τα παιδιά της. Ανέφερε ακόμη πως οι ισχυρισμοί που έδωσε στο κλινικό εργαστήριο για τρίτα πρόσωπα ήταν ψευδείς και εμπλοκή είχε μόνο ο 45χρονος. Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να γίνουν και έρευνες για τον προμηθευτή των ναρκωτικών.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση που διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού και το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ και αφορά εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό ανηλίκων. Στις 19 Μαρτίου είχε συλληφθεί 44χρονος Ελληνοκύπριος για χορήγηση ναρκωτικών στον 11χρονο γιο του. Η υπόθεση δικάζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.