Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Περιφέρειας (ΕΤΑΠ) Λευκωσίας πραγματοποίησε συνάντηση με τους ξενοδόχους της Λευκωσίας, με στόχο την ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας και την χάραξη από κοινού στρατηγικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεργιακό επίδομα και τον χειμώνα για υπαλλήλους ξενοδοχείων

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 στα γραφεία της ΕΤΑΠ Λευκωσίας. Παρόντες στην συνάντηση ήταν το ΕΒΕ Λευκωσίας, ο ΠΑΣΥΞΕ καθώς και οι διευθυντές των ξενοδοχείων της Λευκωσίας.

Η ΕΤΑΠ κατέγραψε τους προβληματισμούς αλλά και τις εισηγήσεις των ξενοδόχων καθώς επίσης και εισηγήσεις για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Λευκωσία ενώ παράλληλα έθεσε προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των ενεργειών αυτών.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι προοπτικές τουρισμού για την Λευκωσία, όπου έγινε αναφορά στην προώθηση και ενίσχυση του επαγγελματικού, συνεδριακού και ιατρικού τουρισμού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του γαμήλιου τουρισμού στην Λευκωσία το οποίο αποτελεί και μία από τις προτεραιότητες που έχει θέσει η ΕΤΑΠ Λευκωσίας.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ένταξη των ξενοδοχειακών μονάδων  στο νέο rebranding της Λευκωσίας και η προώθηση των ενεργειών της ΕΤΑΠ, η ετοιμασία ειδικών πακέτων προσέλκυσης των επισκεπτών καθώς και η εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα που αφορούν την προβολή και προώθηση της Λευκωσίας.

Τέλος, αποφασίστηκε όπως εδραιωθεί η επικοινωνία μεταξύ των ξενοδόχων και της ΕΤΑΠ με την διεξαγωγή τακτικότερων συναντήσεων. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβρη.