Τα ξεχάσαμε αυτή την περίοδο, όπως και πολλά άλλα πράγματα, συνεπεία της πανδημίας και της επέλασης του κορωνοιού. Ωστόσο, η κατάσταση όσον αφορά στα περί ου ο λόγος φράγματα, που σε κανονικές εποχές θα μας άγχωναν καθημερινά με τις πληρότητες τους, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. 

Μια ματιά στο χθεσινό δελτίο πληροτήτων του Τμήματος Αναπτύξεων Υδάτων, καταδεικνύει ότι πέντε από τα επτά φράγματα της επαρχίας Πάφου διατηρούν πληρότητα 100%, ενώ τα άλλα δύο που υπολείπονται του απόλυτου, είναι επί της ουσίας σχεδόν γεμάτα και αυτά.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο φράγμα της επαρχίας και δεύτερο μεγαλύτερο της Κύπρου, το φράγμα Ασπρόκρεμμου είναι σήμερα στο 100% της πληρότητας του, όπως και τα φράγματα Ευρέτου, Αργάκας, Πωμού και Αγίας Μαρίνας.

Το φράγμα Κανναβιού είναι σε πληρότητα 99,6% και το φράγμα του Μαυροκόλυμπου καταμετρήθηκε σήμερα το πρωί σε πληρότητα 98,3%.

Αν μη τί άλλο, όταν περάσει ο εφιάλτης του κορωνοιού, δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον συνηθισμένο κάθε καλοκαίρι εφιάλτη της λειψυδρίας.