Πέπλο μυστηρίου καλύπτει για την ώρα τον ανθρώπινο σκελετό που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (13/10) στον περιφραγμένο χώρο, βόρεια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και πλησίον του ελικοδρομίου. Απαντήσεις σε δεκάδες ερωτήματα που εγείρονται, καλούνται να δώσουν οι ιατροδικαστές και οι ανθρωπολόγοι, οι οποίοι σήμερα θα προβούν σε εξετάσεις επί της ανθρώπινης σορού. Με τη μέθοδο γενετικού υλικού (DNA) θα εξακριβωθεί η ηλικία του θύματος, το φύλο, η καταγωγή αλλά και η χρονική περίοδος θανάτου, όπως επίσης και εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή όχι.

Την ίδια ώρα οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού έχουν ανασύρει από τα συρτάρια τους, παλιούς φακέλους με ελλείποντα πρόσωπα, σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν εάν ο ανθρώπινος σκελετός ενδέχεται να ανήκει σε κάποιο από τα πρόσωπα που έχουν εξαφανιστεί και έχουν δηλωθεί. Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, κάνουν λόγο για θάνατο μεγάλου χρονικού διαστήματος λόγω και της σκελετοποιημένης κατάστασης. Για την ώρα οι ανακριτές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και της εγκληματικής ενέργειας. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί επισήμως το φύλο, οι πρώτες ενδείξεις από τις επιτόπιες εξετάσεις κάνουν λόγο για πτώμα γυναίκας.

Το μακάβριο εύρημα εντόπισε γύρω στις 09:30 χθες το πρωί εργάτης, ο οποίος εκτελούσε μαζί με συνάδελφό του κηπουρικές εργασίες εντός του χώρου του ελικοδρομίου του ΓΝ Λεμεσού. Ο ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε τυχαία από τον εργάτη, καθώς χρειάστηκε να μεταβεί στην τουαλέτα. Αφού απομακρύνθηκε λίγο από το σημείο που καθάριζε, εντόπισε αρχικά ένα χέρι. Ο υπάλληλος φανερά ανήσυχος κοίταξε λίγο καλύτερα περιμετρικά και σε απόσταση μερικών μέτρων, αντιλήφθηκε έναν ανθρώπινο σκελετό. Στη συνέχεια ειδοποίησε το αφεντικό του και ο τελευταίος την Αστυνομία,  μέλη της οποίας (ΤΑΕ Λεμεσού) απέκλεισαν τη σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντοπισμός πτώματος – «Ανοικτά» όλα τα ενδεχόμενα (εικόνες)

Όπως πληροφορείται ο «Φ», ο ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε να είναι μερικώς καλυμμένος από ξηρά χόρτα κοντά σε δέντρο ενώ στο κάτω μέρος του σώματος, φαίνονταν κομμάτια από ενδύματα. Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. Στο σημείο κλήθηκε και η ανθρωπολόγος Μαριστάλλα Κυρκιμτζή η οποία ανέβαλε να παραλάβει τη σκελετοποιημένη σορό από το σημείο.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού και υπεύθυνος του ΤΑΕ, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε πως «ελέγχονται όλοι οι κατάλογοι με τα ελλείποντα πρόσωπα, ενώ από τις επιστημονικές εξετάσεις θα διαπιστωθεί η ταυτότητα της σορού». Ερωτηθείς σχετικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Σήμερα αναμένεται να γίνουν εξειδικευμένες εξετάσεις επί της σκελετοποιημένης σορού στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από ομάδα ανθρωπολόγων σε συνεργασία με τους ιατροδικαστές. Από τις εξετάσεις θα εξακριβωθεί εάν υπάρχουν κατάγματα στα οστά και εάν υπάρχουν, κατά πόσο αυτά έγιναν προθανάτια ή μεταθανάτια.

Ερωτηματικά προκύπτουν και για το σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα, καθώς πρόκειται για ένα περιφραγμένο μέρος εντός του Νοσοκομείου που χρησιμοποιείται για αεροδιακομιδές. Είναι άξιον απορίας εάν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπως εκτιμούν οι ειδικοί, το πτώμα βρισκόταν εκεί χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν. Άλλο ένα ερωτηματικό που καλούνται να απαντήσουν ανακριτές και οι ιατροδικαστές είναι εάν η σορός είχε μεταφερθεί στο σημείο του ελικοδρομίου ή ήταν μόνιμα εκεί.