Οι συνεχείς προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση κροτίδων, αλλά και το ανεξέλεγκτο άναμμα των λαμπρατζιών, φαίνεται ότι δεν πιάνουν τόπο στον βαθμό που θα έπρεπε.
 
Αυτό προκύπτει από τα σχετικά περιστατικά που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ειδικότερα στη Λεμεσό, έχει ξεκινήσει για τα καλά ο πόλεμος της λαμπρατζιάς και των κροτίδων, γεγονός που θέτει σε συνεχή κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική, ιδιαίτερα σε χώρους όπου νεαρά άτομα συναθροίζονται στη διάρκεια της νύκτας και περιφρουρούν τα υλικά τα οποία μαζεύουν για τη λαμπρατζιά.
 
Η δραστηριότητα αυτή, η οποία εντείνεται όσο πλησιάζουν οι μέρες του Πάσχα, έχει αυξήσει και τις κινητοποιήσεις της Αστυνομίας η οποία τρέχει να αποτρέψει παράνομες ενέργειες. Μια τέτοια επιχείρηση έγινε προχθές το βράδυ στη Λεμεσό, με επίκεντρο την περιοχή Ύψωνα, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σάββα. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες και παράπονα κατοίκων για επικίνδυνα «παιχνίδια» ομάδας νεαρών με κροτίδες και άναμμα φωτιών ή καταστροφή υλικών αλλά και πρόκληση οχληρίας με την οδήγηση μοτοσυκλετών και άλλων οχημάτων με αποτέλεσμα να προκαλείται αναστάτωση στην πυκνοκατοικημένη περιοχή.
 
Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική, ενώ τα περιπολικά, που κινητοποιήθηκαν στην περιοχή αναζητώντας τους δράστες, δέχτηκαν επίθεση με πυροδοτούμενες κροτίδες και με πέτρες από τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι επωφελούμενοι και από το σκοτάδι κατάφεραν να εξαφανιστούν μετά τα κατορθώματά τους. Από τη χρήση των κροτίδων και τον πετροβολισμό που δέχτηκαν τα αστυνομικά περίπολα από τους νεαρούς προκλήθηκαν ζημιές σε υποστατικά και κυρίως υλικές ζημιές σε δυο αυτοκίνητα της Αστυνομίας.
 
Ιάσονας Ιάσονος