Η καινοτομία και το πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός αξιοποιείται από τις επιχειρήσεις της Πάφου, ώστε να μετατραπεί σε ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, ήταν στο επίκεντρο σημερινής σύσκεψης στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου, παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι με τους αρμόδιους του ΕΒΕ έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένες δράσεις συνεργασίας για την σύζευξη της επιχειρηματικής κοινότητας με την ερευνητική ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς επίσης και ο ψηφιακός μετασχηματισμός να επιταχυνθεί για την επιχειρηματική κοινότητα της Πάφου.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια της Πάφου να εξελιχτεί σε μια «έξυπνη πόλη» ο Υφυπουργός Καινοτομίας παρατήρησε πως η Πάφος είναι ήδη μια «έξυπνη πόλη», αφού ήδη έχουν γίνει πάρα πολλά προς την κατεύθυνση αυτή.

« Η Πάφος έχει μια ισορροπημένη ανάπτυξη με έμφαση όχι μόνο στον τουρισμό και στην ανάπτυξη της γης, αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την έναρξη το 2023 του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού και άλλων ιδιωτικών ιδρυμάτων», παρατήρησε. « Υπάρχει ένα σύστημα καινοτομίας και start ups, το οποίο μεγαλώνει στην Πάφο και αυτό αποτελεί την πραγματική ευθύνη της Πολιτείας και του ιδίου του Δήμου Πάφου να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν τις δυνάμεις τους γιατί αυτό είναι που κατοχυρώνει τη βιωσιμότητα της πόλης μακροπρόθεσμα και της Κύπρου κατ΄επέκταση».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Μάης ανέφερε πως ο κ. Κόκκινος επιτελεί ένα τεράστιο έργο το οποίο λόγω ίσως επικοινωνιακής πολιτικής δεν το γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Τόνισε δε, ότι επίκειται η ανακοίνωση κάποιων προγραμμάτων που αφορούν επιδοτήσεις για αναβάθμιση των τεχνολογιών, δηλώνοντας πως αυτό είναι πολύ ουσιαστικό και ωφέλιμο για τις επιχειρήσεις αλλά και για την κοινωνία γενικότερα.