Ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων τραπεζών με επιστολή του ζητά από τους εκπρόσωπους της κυβέρνησης στην επιτροπή του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης να σταματήσουν να επαναφέρουν συνεχώς, όπως λένε, τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, αφού αυτά δεν περιλαμβάνονται στον σχετικό νόμο. Υπήρχαν στο αρχικό νομοσχέδιο και απορρίφθηκαν από την ολομέλεια της Βουλής.

Όπως αναφέρουν επιστολή που απέστειλαν στον Πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, «δεν πρέπει να γίνεται οποιοσδήποτε συσχετισμός του Φόρου Εισοδήματος με την αποζημίωσή μας», προσθέτοντας ότι «στην αίτηση θα αναφέρεται η φορολογική μας ταυτότητα και ο Φόρος θα έχει το δικαίωμα να διερευνά εκ των υστέρων τυχόν ύποπτες συναλλαγές, αν υπάρχουν».

«Πρέπει να αντιληφθούν ότι η οικονομική μας κατάσταση και τα εισοδήματά μας, τόσο εμάς όσο και της οικογένειάς μας, δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το θέμα της αποζημίωσής μας. Τις αποταμιεύσεις μας, μας τις έκλεψαν και ζητούμε να μας επιστραφούν, ανεξάρτητα αν πεινούμε ή αν ευημερούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ακόμη ότι δεν πρέπει να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά σε υποθέσεις που εκδικάστηκαν ή εκκρεμούν και ότι εξαίρεση αποτελούν υποθέσεις που διευθετήθηκαν εξωδικαστικώς ή ενδίκως, οπότε το εισπραχθέν ποσό θα αφαιρείται από την αποζημίωση από το Ταμείο. Το ίδιο θα ισχύει και για μελλοντικές αποφάσεις των δικαστηρίων.

«Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο Ταμείο πρέπει να απλοποιηθούν με βάση τις εισηγήσεις που καταθέσαμε στη Επιτροπή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Philenews/ΚΥΠΕ