Η οικοδέσποινα της οδού Γλάδστωνος, από τα παλαιά κυπριακά τζάκια, ανήκει σε ένα «είδος» που χαρακτηρίζεται για τους χαµηλούς του τόνους και απειλείται πλέον µε εξαφάνιση. Η πρόσκληση «για ένα χαλαρό βράδυ µε φίλους» ήταν στις 8:30, οπότε και το καρέ (πλην της Ιουλίας) προσήλθε µε ένα ακαδηµαϊκό τέταρτο καθυστέρηση. Η χήρα έκανε εντυπωσιακή είσοδο µισή ώρα αργότερα, όχι λόγω του εµπριµέ φουστανιού της Mary Katrantzou, αλλά της παραπαίουσας κυρίας που τη συνόδευε. Η Σου Έλλεν, ντίρλα σε βαθµό κακουργήµατος, µπήκε φουριόζα στο ξένο σαλόνι και στάθηκε απέναντι από τον νεαρό πολιτικό. «Από δω η γυναίκα σου» του είπε, δείχνοντας προς το µέρος της καηµένης της συζύγου του. «Δεν βλέπω όµως το αίσθηµά σου…» συµπλήρωσε πονηρά κι ευθύς έντεκα οισοφάγοι της αγγλόφωνης δεξιάς φράκαραν από το κρύο Chardonnay. Ακολούθησαν κοµψά βηξίµατα και ψίθυροι ότι «η Σου Έλλεν, δυστυχώς, συνεχίζει να έχει drinking problem». «Η Σου Έλλεν είναι γυναίκα του κεφιού» προσπάθησε να υπερασπιστεί τη φιλενάδα της η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον, αν και ήξερε πως δεν έπειθε κανένα. Η ίδια άλλωστε την είχε παραλάβει από το εργοτάξιο της οδού Στασικράτους, µετά από πέντε Hendrick’s στο απογευµατινό κυριακάτικο πάρτι του Jolly Joker για το οποίο à propos µιλά όλη η Λευκωσία.
 
Αναγκαία παρένθεση: Η Σου Έλλεν δεν είναι µόνο µια γυναίκα του κεφιού, αλλά ενίοτε του σχοινιού και του παλουκιού. Και αυτό το πιστοποιούν τρεις τουλάχιστο personal trainers της µείζονος περιοχής πρωτευούσης καθώς και το πλούσιο βιογραφικό χηρείας της. Σε νεαρή ηλικία παντρεύτηκε ένα ραµολί στο Λας Βέγκας. Όταν τον απαλλάγηκε, τσέπωσε την κληρονοµιά και συνέχισε την καριέρα της στο Γκστάαντ όπου γνώρισε µέσω της φίλης της Ντόντας τους δίδυµους αδελφούς της Ντόντη και Ντίντη. Πρώτα παντρεύτηκε τον Ντόντη κι όταν εκείνος εγκατέλειψε τον µάταιο τούτο κόσµο καπάρωσε τον Ντίντη. Αφού τον έθαψε και αυτόν, συνήψε πολιτικό γάµο µε τον εισοδηµατία Κρις Μάντη, ο οποίος (ακόµα) χαίρει άκρας υγείας.
 
Ουδείς µπορούσε να σταµατήσει τη Σου Έλλεν η οποία µίλαγε λες και είχε φάει γλιστρίδα. Αρχικά προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχόταν κανένα αστείο για τα παγκάκια (παύλα) υπόθετα (παύλα) πυραύλους της πλατείας Ελευθερίας. «Λύσσα κακιά µε τους ηλικιωµένους πια. Είναι φου-του-ρι-στι-κό αγάπη µου! Τι θέλανε δηλαδή από τον Κωνσταντίνο, εν έτει 2019, να βάλει φερ φορζέ; Άστε που µπροστά στα χαΐρια της Λεµεσού αυτό είναι πταίσµα. Οι νέοι ποδηλατόδροµοι είναι το καµάρι του ανώνυµου αλκοολικού! Μεθυσµένη πολιτεία, µια κορνίζα αδειανή…».
 
Το κράξιµο των Λεµεσιανών ανέβασε κάπως τη διάθεσή τους. «Στην υγειά του Συλλούρη!» σήκωσε το ποτήρι της η Σου Έλλεν. «Μετά τη συνάντηση µε τον Ντάνο του Survivor ήταν θέµα χρόνου να καταλήξει η Βουλή στα µπουζούκια». Κάποιοι νόµισαν ότι στο µεθύσι της επάνω έλεγε τρέλες. Η Ιουλία όµως, τους πληροφόρησε για το τελευταίο κρούσµα κυπριακού σουρεαλισµού. Την απόφαση, δηλαδή, οι γραπτές εξετάσεις για τις θέσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων να πραγµατοποιηθούν στο… Trikkis Palace της Λεµεσού. «Μετά από αυτό, ελπίζω να µη διανοηθεί κάποιος να πει σε µένα τι σου ‘κανα και πίνεις. Εδώ το τερµάτισε η Βουλή!».
 
Μετά το γλυκό ανοίχτηκαν και τα tweets στο τραπέζι. Η Σου Έλλεν πρώτα διάβασε την ανάρτηση του Γιώργου Παµπορίδη: «The EU Council must address the invasion and continuous occupation of Cyprus by Turkey with the same might and determination as in the case of Ukraine or NE Syria. Europe should no longer tolerate Turkish occupation of EU Territory». Λίγο αργότερα ακολούθησε η ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ Κατερίνας Χριστοφίδου: «Το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο πρέπει να καταδικάσει και να διαχειριστεί την τουρκική εισβολή και τη συνεχή κατοχή της Κύπρου όπως και την κλιµάκωση των πειρατικών τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ, µε τον ίδιο έµπρακτο τρόπο και την ίδια αποφασιστικότητα όπως τοποθετήθηκε στα ζητήµατα της Κριµαίας και της Συρίας.  Οτιδήποτε λιγότερο θα σηµαίνει ανοχή της τουρκικής κατοχής, ανοχή στην παράνοµη κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους, ανοχή στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην ΑΟΖ µας». «Βρε κάτι συµπτώσεις…» σάρκασε µια παλιά καραβάνα της πολιτικής. «Αυτό πια δεν είναι σύµπτωση, ούτε καν καραµπινάτη αντιγραφή» παρενέβη η Ιουλία. «Εδώ µιλάµε για soulmates!».
 
Το καλό πάντως η Σου Έλλεν το κράτησε για το τέλος. «Έχω Ρότσα!» ανακοίνωσε όλο χαρά και τους διάβασε την ανακοίνωση του πρώην βουλευτή. Επί λέξει: «Καλούµε την Κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσµο να σταµατήσουν τους ευσεβοποθισµούς και να δηµιουργήσουν ένα Σιδηρούν Φράκτη γύρω από τις ελεύθερες περιοχές». Κάποια γέλασε, κάποιος είπε «γίγαντας» κι ένας άλλος συµπλήρωσε «τιτανοτεράστιος». «Γελάτε» τους διέκοψε η Ιουλία «όµως κάποιοι γελούσαν και µε τον Τραµπ για το τείχος στα σύνορα µε το Μεξικό αλλά εξελέγη Πρόεδρος». «Rotsas for President;» αναρωτήθηκε η Σου Έλλεν. «Αυτό είναι θέµα καλής αίσθησης του χιούµορ» σχολίασε συγκρατηµένα η οικοδέσποινα.
 
Φωτο: «Εδώ κοτζάμ βασίλισσα θα πιει κι ένα ποτηράκι παραπάνω» είναι το επιχείρημα της Σου Έλλεν, η οποία δίνει του τζιν και καταλαβαίνει.
 
Φιλgood, τεύχος 243.