Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το πρωί και στο Κίνημα «Αλληλεγγύη», βουλευτής του οποίου είναι τυπικά ο Δημήτρης Συλλούρης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα» του ΡΙΚ, η πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους, ανέφερε ότι ζήτησε ήδη από τον Πρόεδρο της Βουλής να συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές.

Το Κίνημα ζήτησε, επίσης, από τον Δημήτρη Συλλούρη, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατέψει τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής, να διακόψει τον διασυρμό της χώρας και να καλύψει το περί δικαίου αίσθημα του λαού.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της Αλληλεγγύης: 

Ζώντας και εμείς, τα μέλη της Αλληλεγγύης στον μέγιστο βαθμό, στον ύψιστο βαθμό, την αναστάτωση που έχει προκληθεί στον κυπριακό λαό από τις αποκαλύψεις του Al Jazeera δηλώνουμε τα κάτωθι:

Αναμένουμε ότι όσα μετέδωσε το αραβικό δίκτυο θα ερευνηθούν διεξοδικά από τις διωκτικές αρχές της πατρίδας μας. Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια και αν υπάρχουν ένοχοι να τιμωρηθούν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Στην Κύπρο υπάρχουν θεσμοί που έχουν καθήκον τον έλεγχο, τη διερεύνηση, την απόδοση δικαιοσύνης. Αναμένουμε εν προκειμένω να επιτελέσουν στο ακέραιο αυτό το καθήκον τους.

Εμείς δεν συνηθίζουμε να επιδιδόμαστε σε κανιβαλισμούς.

Ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής είναι πάνω από οποιαδήποτε πρόσωπο και θα πρέπει να παραμένει άσπιλος και αμόλυντος. Καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής να συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών να απέχει από τα καθήκοντά του.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής να προβεί επίσης σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, για να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα, για να αποφευχθεί ο περαιτέρω διασυρμός της χωράς  και για να λάμψει η αλήθεια.

Καταληκτικά σημειώνουμε ότι ο κύριος Συλλούρης μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Βουλής δήλωσε ότι επιθυμούσε να παραμείνει υπερκομματικός Πρόεδρος χωρίς να έχει καμία κομματική ιδιότητα. Γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια δε συμμετείχε σε καμιά κομματική διεργασία του κινήματος.

Πηγή: Philenews