Στο περίμενε για την απάντηση στο κατά πόσο το παιδάκι τους θα έχει τελικά ή όχι αποκλειστικό σχολικό συνοδό, βρίσκεται άλλη μια οικογένεια, παρά το γεγονός ότι η νέα σχολική χρονιά έχει αρχίσει εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Η περίπτωση αφορά σε παιδάκι νηπιαγωγείου, το οποίο πέρσι φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο με την οικογένεια να προτίθεται να το μετακινήσει σε δημόσιο, αιτούμενη από τον περασμένο Ιανουάριο, συνοδό καθώς το παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα επιληψίας. 

Σύμφωνα με την αναφορά που έκανε η μητέρα του παιδιού στον «Φ», η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας συνεδρίασε προς τα τέλη Αυγούστου, απαντώντας θετικά μεν στο αίτημα για συνοδό, αλλά όχι αποκλειστικό. Μάλιστα, η οικογένεια φαίνεται να ενημερώθηκε ότι το παιδί θα καλύπτεται από συνοδό που βρίσκεται στο δημοτικό, δίπλα στο νηπιαγωγείο που θα γινόταν η μετακίνηση, για μερικές ώρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το γεγονός ότι το πρόβλημα του παιδιού είναι η επιληψία, η οποία ως γνωστόν, μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε στιγμή με κάποιο επεισόδιο, οδήγησε την οικογένεια στο να υποβάλει ένσταση, αιτούμενη αποκλειστικό σχολικό συνοδό για όλες τις ώρες που το παιδί θα βρισκόταν στο σχολείο.