ΤΑ περιστατικά πτώσης μπαλκονιών από πολυώροφα κτίρια, που καταγράφηκαν στη Λεμεσό, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη ελέγχου των κτιρίων. Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, αυτό δεν σημαίνει πως θα ασχοληθούμε -κι αυτή τη φορά- περιστασιακά και να επανέλθουμε όταν ένα ακόμη μπαλκόνι ή ένα κτίριο καταρρεύσει. Όπως συναφώς έχει αναφερθεί, ο Δήμος Λεμεσού έχει αποστείλει προειδοποιητικές επιστολές σε 350 και πλέον ιδιοκτήτες οικοδομών, εντός των ορίων του, οι οποίες οικοδομές θεωρούνται επικίνδυνες και ακατάλληλες. Οι 100 από αυτές τις οικοδομές εμπίπτουν στην κατηγορία Α, δηλαδή θεωρούνται επικίνδυνες και χρήζουν άμεσης επέμβασης, ενώ οι υπόλοιπες 250 κρίθηκαν κατηγορίας Β, δηλαδή ότι υπάρχουν σ΄ αυτές επικίνδυνα σημεία. Αυτό σημαίνει πως ο Δήμος της πόλης προβαίνει σε ελέγχους και προβαίνει σε συστάσεις. Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι πώς αντιδρούν, τι κάνουν κοντολογίς, οι ιδιοκτήτες. «Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες, ειδοποιήθηκαν γραπτώς όλοι οι ιδιοκτήτες και εγείρεται ξανά το μεγάλο θέμα της μη συντήρησης των ιδιωτικών κτηρίων, πόσο μάλλον πολυκατοικιών και ειδικά στη Λεμεσό», ανέφερε ο δημοτικός μηχανικός του Δήμου Λεμεσού, Αντώνης Χαραλάμπους. Το θέμα δεν αφορά μόνο τη Λεμεσό καθώς το πρόβλημα εντοπίζεται και στις άλλες πόλεις.

ΕΙΝΑΙ σαφές πως προκύπτουν δύο ζητήματα. Το πρώτο αφορά τον έλεγχο των κτιρίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το δεύτερο την υλοποίηση των όποιων υποδείξεων από τους ιδιοκτήτες. Τι πρέπει να γίνει; Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ, Ντίνος Νικολαΐδης, ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» πως από μέρους τους έχει ετοιμαστεί κατάλογος με έμπειρους μηχανικούς επιθεώρησης κτηρίων και είναι προς τη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Εσωτερικών. Επιπρόσθετα επισήμανε ότι έγιναν προσπάθειες πριν από χρόνια για να γίνεται έλεγχος των κτηρίων και να εκδίδεται πιστοποιητικό ελέγχου, ωστόσο το θέμα σκάλωσε και παρέμεινε στα συρτάρια. Δηλαδή, εισηγήσεις, μελέτες υπάρχουν αλλά, όπως συχνά-πυκνά γίνεται στον τόπο μας, δεν αξιοποιούνται. Στέλνονται, ως συνήθως, στις ελληνικές καλένδες. 

ΕΙΝΑΙ άποψή μας πως θα πρέπει, επιτέλους, διά νόμου να καθοριστεί το πιστοποιητικό καταλληλότητας και να εφαρμοστεί όπως και στα αυτοκίνητα. Να υπάρχει, δηλαδή, υποχρεωτικός έλεγχος, ΜΟΤ, για τα κτίρια σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Παράλληλα, ο μηχανισμός, ο οποίος έχει καθήκον να εντοπίζει προβληματικά κτίρια, θα πρέπει να προβαίνει συστηματικά σε ελέγχους και να έχει αρμοδιότητα να υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να προχωρούν σε διορθώσεις.