Θέματα που αφορούν τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) συζητήθηκαν από αντιπροσωπεία του Συλλόγου αποτελούμενη από την Πρόεδρο,  Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα και τους Α’ Αντιπρόεδρο, Μίλος Ίλιτς και Β’ Αντιπρόεδρο, Μύρια Λοϊζίδη Παπαναστασίου, σε συνάντηση με τον Διευθυντή του Τμήματος Δημόσιων Έργων, Ελευθέριο Ελευθερίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, κατά τη συνάντηση έγινε εποικοδομητικός διάλογος κατά τον οποίο, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προκήρυξη και τις διαδικασίες ανάθεσης μελετών και εκτέλεσης έργων του δημόσιου τομέα, περιλαμβανομένων και των διαδικασιών που αφορούν την αμοιβή των μηχανικών.

Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τα προγραμματιζόμενα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου, τις ενέργειες για την ενεργειακή και αντισεισμική αναβάθμιση των κυβερνητικών κτηρίων, το νομοσχέδιο που εκκρεμεί και αφορά στη ρύθμιση της εκπαίδευσης εργατοτεχνιτών στον κατασκευαστικό τομέα και στις δυνατότητες αξιοποίησης της ψηφιοποίησης στον κατασκευαστικό τομέα με την εφαρμογή του BIM (Building Information System) στα έργα του δημοσίου,ώστε να ακολουθήσει και ο ιδιωτικός τομέας.

Η Πρόεδρος του ΣΠΟΛΜΗΚ συγχάρηκε τον κ. Ελευθερίου, εκ μέρους του ΚΔΣ ΣΠΟΛΜΗΚ για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Επίσης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Ελευθερίου για τη δική του συνεισφορά και συμβολή στην ίδρυση του ΣΠΟΛΜΗΚ, καθώς ο ίδιος υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου το 1992.  

Ο κ. Ελευθερίου σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για τον Σύλλογο καθώς έχει αναπτυχθεί σε τόσο βαθμό ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, υπογραμμίζοντας, τον πολύ σημαντικό ρόλο τόσο του Συλλόγου όσο και του Πολιτικού Μηχανικού στα δρώμενα και ιδιαιτέρα στον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου.