Παρέλυσε από φρίκη η κοινή γνώμη με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι αφαίρεσε τη ζωή της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η 33χρονη μητέρα κρατείται ως κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο, λαμβάνοντας χρόνο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα για να απολογηθεί. Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι εξελίξεις, με τους πολίτες να προπηλακίζουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αφενός για το έγκλημα της και αφετέρου για τη στάση που τήρησε προσπαθώντας να ξεγλιστρήσει από την υπόθεση, προσποιούμενη τη χαροκαμένη μάνα. Πλέον, στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών βρίσκεται το ενδεχόμενο της δολοφονίας και των άλλων δυο παιδιών της οικογενείας, της Μαλένας και της Ίριδας, τα οποία πέθαναν αιφνιδίως. Επιπλέον, αναζητείται το κίνητρο, η προμήθεια ουσίας, τυχόν συνεργάτες, ενώ σιγήν ιχθύος τηρεί ο πατέρας των κοριτσιών.

Μετά από εβδομάδες εντατικών ερευνών και αφού εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη στη σορό της μικρής Τζωρτζίνας, αστυνομικοί έφτασαν προχθές Τετάρτη το απόγευμα στην Πάτρα και ζήτησαν από τη Ρούλα Πισπιριγκου να τους ακολουθήσει στην Αθήνα. Λίγο μετά τη σύλληψη, πλήθος εξαγριωμένων πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι της 33χρονης, φωνάζοντας «θάνατος» και διάφορες ύβρεις, ενώ κάποιοι έγραψαν και στο παράθυρο της «θάνατος στους παιδοκτόνους». Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, η κατηγορούμενη χαρακτηρίζεται ως «πολύ επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων», καθώς, «όταν φτάνει κανείς να σκοτώσει το ίδιο του το παιδί, είναι πιθανό να προκαλέσει κακό και σε άλλους». Το διάστημα αυτό, η 33χρονη θα παραμείνει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 7ο όροφο και με συνεχή αστυνομική παρουσία.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κουκουλωμένη και με αλεξίσφαιρο μεταφέρθηκε χθες στην ανακρίτρια, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, ενώ νωρίτερα, παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Μάλιστα, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να σηκώσουν τις ασπίδες τους για να την προστατεύσουν από τον όχλο που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο, γιουχάροντας, βρίζοντας και κατακρίνοντας με βίαιο τρόπο την κατηγορούμενη μητέρα. «Φόνισσα τι έκανες στα παιδιά σου; Το ήξερε αυτό ο άντρας σου; Αφήστε να την πάμε εμείς να την τακτοποιήσουμε», φώναζαν. «Λιθοβολισμός μέχρι τέλους», προέτρεπε κάποιος, ενώ άλλος φώναζε: «Ομολόγησε για να λυτρωθείς».

Αρνείται τα πάντα η 33χρονη

Στο μεταξύ, το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα απολογηθεί στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα. Η δικαστική λειτουργός διόρισε αυτεπαγγέλτως δικηγόρο, ο οποίος ζήτησε προθεσμία για να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας, καθώς παραιτήθηκε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που την εκπροσωπούσε.

Πάντως, η 33χρονη αρνήθηκε τα πάντα στους αστυνομικούς που την προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με τον αθηναϊκό Τύπο, η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε: «Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;». 

Αστυνομικοί: «Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;». 

Ρ.Π.: «Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα».

Αστυνομικοί: «Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη»; 

Ρ.Π.: «Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη».

Τα πρώτα λόγια της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν οι Αρχές έφτασαν στην Πάτρα φέρεται να ήταν: «Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να σας δώσω διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια». Αργότερα, αρνούμενη τις κατηγορίες τους είπε: «Πως είναι δυνατόν να σκότωσα εγώ τα παιδιά μου;». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρούσα μόνο η μητέρα όταν χορηγήθηκε η ουσία

Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τη σύλληψη άρχισε να μετρά με τον εντοπισμό της ουσίας κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, η οποία δεν χορηγήθηκε στην 9χρονη από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Η εν λόγω ουσία, συμφώνα με τον αθηναϊκό Τύπο, χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15 με 20 λεπτά. Αντιθέτως, αν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις, μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Στο διαβιβαστικό – καταπέλτη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται πως χορήγησε στο παιδί της μεγάλη δόση κεταμίνης και το σκότωσε, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».  Αναφέρεται ακόμη στο διαβιβαστικό, ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το παιδί πέθανε λόγω «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν από τρεις εβδομάδες, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως η ουσία χορηγήθηκε στο παιδί είτε ενδοφλέβια, είτε ενδομυικά, είτε μέσω της ρινικής οδού. Μάλιστα, τα εννιά συνολικά επεισόδια της Τζωρτζίνας, ενδεχομένως, να οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Δεν αποκλείεται, αναφέρεται από ιατροδικαστικές πηγές, να έγιναν εννιά απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης.