Η μάχη για τον κορωνοϊό σκιάζει τις προετοιμασίες των εμπόρων για την πασχαλινή περίοδο, ιδιαίτερα μετά και την αναμενόμενη επέκταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι και το τέλος Απριλίου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η διασπορά του ιού. Την περίοδο αυτή αναπόφευκτη θα είναι και η μείωση της κατανάλωσης αιγοπρόβειου κρέατος. Μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους, ακόμα και τους εμπόρους που δεν κάνουν τις προετοιμασίες των προηγούμενων χρόνων ώστε η αγορά να είναι έτοιμη. 
Αποτέλεσμα της ανησυχίας που παρατηρείται στις τάξεις των κρεοπωλών είναι να δέχεται ένα σημαντικό πλήγμα και η κτηνοτροφία του τόπου. Αναμενόμενη λοιπόν θα είναι η πτώση της ζήτησης, ενώ ανησυχία επικρατεί και για την τιμή που θα έχει το αιγοπρόβειο κρέας, νοουμένου ότι πλέον δεν επιτρέπονται τα οικογενειακά τραπέζια όπου συνέτρωγαν συγγενείς και φίλοι. Τώρα ο κόσμος θα παραμείνει στο σπίτι του και οι ποσότητες κρέατος που θα διατεθούν είναι περιορισμένες.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε στον «Φ» ότι στην αγορά υπάρχει επάρκεια κρέατος, σημειώνοντας ότι τον Μάρτιο οι καταναλωτές μένοντας σπίτι έβαλαν στη διατροφή τους μεγαλύτερες ποσότητες. Ο κ. Λειβαδιώτης εκτιμά ότι την περίοδο του Πάσχα η κατανάλωση κρέατος θα μειωθεί κατά 30%, σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, κάνοντας λόγο για φτωχό Πάσχα. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη διακύμανση στις τιμές στα σημεία πώλησης για όλα τα είδη κρέατος. Το χοιρινό, είπε, διατίθεται από €3-€7 το κιλό, το αρνί από €7- €10, το βοδινό από €7-€10 και το κοτόπουλο από €3-€4 το κιλό.
Από πλευράς του, ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής εκτιμά ότι θα υπάρξει εγχώρια κατανάλωση το Πάσχα, ακόμα και σε κάθε σπίτι ξεχωριστά, αν και μειωμένη.  
Ανεξάρτητα από την κατάσταση αυτή υπάρχει επίσης αυξημένη ανησυχία για τον τομέα της κτηνοτροφίας και από το υπουργείο Γεωργίας, το οποίο αποτάθηκε πρόσφατα στην Κομισιόν για στήριξη. Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας των γαλακτοκομικών βιομηχανιών, των εργοστασίων επεξεργασίας κρέατος, των σφαγείων και του κλεισίματος των λιμένων στην Κύπρο και στο εξωτερικό, θα μπορούσαν να προκύψουν πολλά προβλήματα. 
Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνει το υπουργείο Γεωργίας, αν ανασταλεί η λειτουργία των γαλακτοβιομηχανιών, μεγάλες ποσότητες γάλακτος δεν θα παραληφθούν από τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με σοβαρές επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτών. Αυτό, συμπληρώνει, θα οδηγήσει επίσης στη μείωση της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, κυρίως χαλλουμιού. Ως αποτέλεσμα, οι κυπριακές εξαγωγές θα μειωθούν και ενδεχομένως θα αντικατασταθούν από προϊόντα από άλλες χώρες. Περαιτέρω, σημειώνει ότι σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας των σφαγείων και των μονάδων επεξεργασίας κρέατος, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πλεόνασμα ζωικού κεφαλαίου στις μονάδες και πιθανή έλλειψη κρέατος στην αγορά.
Ακόμα, σε περίπτωση κλεισίματος εμπορικών λιμένων, θα υπάρξει έλλειψη πρώτων υλών για ζωοτροφές. Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, η Κύπρος δεν είναι αυτάρκης σε ζωοτροφές. Ευτυχώς, ανέφερε, η χρονιά φέτος ήταν καλή για την εγχώρια σοδειά και οι ανάγκες θα είναι λιγότερες για εισαγωγές από το εξωτερικό.