Με το πιστόλι στον κρόταφο βρέθηκε χθες η Βουλή, λόγω των έντονων πιέσεων που δέχθηκε από το ΤΕΠΑΚ για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του για το 2024, ο οποίος είχε κατατεθεί στο Κοινοβούλιο μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, το πιο εξοργιστικό αποτελεί το γεγονός ότι το ΤΕΠΑΚ χωρίς να έχει προϋπολογισμό, είχε προχωρήσει στην καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους για το Μάρτιο, κάτι το οποίο είναι παράνομο. Βουλευτές από όλα τα κόμματα εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την μεγάλη καθυστέρηση στην κατάθεση του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως είναι απαράδεχτο Απρίλιο μήνα να στέλνονται στο Κοινοβούλιο προϋπολογισμοί.

Με έντονο ύφος η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως είναι απαράδεκτο η Βουλή να εκβιάζεται, επισημαίνοντας πως ο προϋπολογισμός συζητήθηκε χωρίς να ασκηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος. Κανονικά η Βουλή δεν θα έπρεπε να υποκύψει στους εκβιασμούς του ΤΕΠΑΚ και αυτός που ευθύνεται για την καθυστέρηση είτε είναι το Πανεπιστήμιο είτε είναι το αρμόδιο υπουργείο θα έπρεπε να ζητήσει να λογοδοτήσει.

Ε.ΠΑ