Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αποτέλεσε η ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Εζεκία Παπαϊωάνου έκρινε με επιφυλακτικότητα τις κυβερνητικές επιλογές, υποδεικνύοντας ότι αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης. Η Πινδάρου σήκωσε το γάντι δηλώνοντας ότι το ΑΚΕΛ συνειδητά πολιτεύεται και προτάσσει αρνητισμό.
 
Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου ευχήθηκε στους νέους υπουργούς καλή επιτυχία και τη βεβαιότητα ότι θα επιτελέσουν άψογα τα καθήκοντά τους. Εξέφρασε επίσης ευχαριστίες προς τα απερχόμενα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. «Την ίδια ώρα δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και πάλι τον αρνητισμό του ΑΚΕΛ, εφόσον προσέτρεξε να προδικάσει πριν καν αναλάβουν τα καθήκοντά τους, το αποτέλεσμα της δουλειάς των νέων υπουργών», αναφέρει.
 
Σημειώνει ακόμα ότι το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωσή του, «γράφει μόνον μια αλήθεια. Πως οι νέοι υπουργοί θα κριθούν από το έργο τους. Εμείς θυμίζουμε και στο ΑΚΕΛ πως από το έργο μας κρινόμαστε όλοι. Και πως το κόμμα της Αριστεράς κρίνεται σήμερα, όχι το έργο του, ευτυχώς, αλλά από αυτά που λέει. Και δυστυχώς κρίνεται με πρόσημο αρνητικό, ελέω του ανελέητου αρνητισμού βάσει του οποίου έχει συνειδητά αποφασίσει να πολιτεύεται».
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό ανέφερε ότι τα πρόσωπα ασφαλώς έχουν τη δική τους σημασία, πλην όμως το καθοριστικό σε μια κυβέρνηση είναι οι πολιτικές οι οποίες ακολουθεί.
 
«Είναι γνωστό ότι με τις πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού, μας χωρίζει μεγάλο χάσμα. Στον έβδομο χρόνο της διακυβέρνησής της, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ποτέ καμία ένδειξη  ότι προτίθεται να αλλάξει τις αντιλαϊκές και συντηρητικές πολιτικές της, οι οποίες παίρνουν την Κύπρο πολλά χρόνια πίσω.
 
Σε ό,τι αφορά στους νέους υπουργούς, θα κριθούν από τα έργα τους», κατέληξε.
Σε δήλωση της επίσης η αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, είπε πως «θα κρίνουμε το αποτέλεσμα των πράξεων και επιλογών των συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι τα πρόσωπα».
 
Ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι δεν έχουν τόση σημασία τα πρόσωπα όσο οι πολιτικές της Κυβέρνησης, «οι οποίες παραμένουν αντιλαϊκές, αντικοινωνικές  και αντιπεριβαλλοντικές».
 
Η Συμμαχία Πολιτών σε ανακοίνωση της εύχεται στα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τις θέσεις, καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνουν. «Φυσικά, αυτό που έχει σημασία είναι οι πολιτικές και οι θέσεις έκαστης Κυβέρνησης για τούτο και ευχόμαστε όπως επιτέλους η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κυβερνήσει κατά τρόπο ωφέλιμο για την Κύπρο μας και τον λαό της», καταλήγει.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος