Θα συνεχιστεί η έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης με συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, με παροχή στοχευμένων υπηρεσιών και οικονομική ενίσχυση των ατόμων με οπτική αναπηρία, ανέφερε σήμερα η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβης Παρισινού, προσθέτοντας πως με αλληλέγγυο πνεύμα θα συνεχιστεί και η αγαστή συνεργασία με τους πολίτες και όλους τους οργανωμένους φορείς που εργάζονται για ευημερία και πρόοδο των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Σε χαιρετισμό της, εκ μέρους της κυβέρνησης, στην Ημερίδα με θέμα: Άτομα με προβλήματα όρασης: Βιώματα και Προοπτική» που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στην Πύλα, η κα. Παρισινού χαρακτήρισε την εκδήλωση «αξιόλογη πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ευημερίας Τυφλών, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των διαφωτιστικών του δράσεων και πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης».

Η κα. Παρισινού μετέφερε τα θερμά συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στον Πρόεδρο και στα Μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ευημερίας Τυφλών για το αξιέπαινο εθελοντικό έργο, που επιτελούν με ευαισθησία, ζήλο, αφοσίωση και αγάπη, έχοντας πάντοτε ως πρωταρχικό στόχο την υλική μα προπάντων την ηθική στήριξη όλων των τυφλών.

Την ίδια ώρα διαβίβασε ότι η έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης με συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, με ένα δίκτυο  παροχής στοχευμένων υπηρεσιών καθώς και οικονομικής ενίσχυσης των ατόμων με οπτική αναπηρία, θα συνεχίσει να υφίσταται, όπως και η συνεχής προσπάθεια για διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών και ίσων ευκαιριών στην ζωή τους.

«Με αλληλέγγυο πνεύμα θα συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία με κάθε επηρεαζόμενο συμπολίτη μας καθώς και όλους τους οργανωμένους φορείς, που εργάζονται με γνώμονα την ευημερία και την πρόοδο των ατόμων με οπτική αναπηρία», είπε.

Πρόσθεσε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία υιοθέτησε την Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες καθώς και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας συγκεκριμένη κατεύθυνση στις προσπάθειες και στις οργανωμένες δράσεις, που αναλαμβάνει το κράτος ευρύτερα απέναντι στα άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες. Ο σεβασμός μας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος, όπως και η πεποίθηση ότι σε κάθε άνθρωπο με οπτική αναπηρία θα πρέπει να παραχωρούνται τα εφόδια και τα μέσα, που θα περιφρουρούν την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωσή του».

«Οι τυφλοί συνάνθρωποι μας», συνέχισε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος «χρειάζονται την κατανόηση, τη συμπαράσταση και τη στήριξή μας, ώστε να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν περαιτέρω τις απεριόριστες δυνατότητες και ικανότητες που διαθέτουν. Ικανότητες, να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους, να συνυπάρχουν και να επικοινωνούν αρμονικά με το περιβάλλον τους αλλά και να δημιουργούν ως χρήσιμοι πολίτες της κοινωνίας».

Σημείωσε ακόμα ότι «η σημερινή διοργάνωση πλαισιώνεται με την παρουσία εξειδικευμένων επιστημόνων, που μέσα από τεκμηριωμένες παρεμβάσεις θα αναδείξουν βιώματα ανθρώπων με οπτική αναπηρία καθώς και των μελών των οικογενειών τους, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της υπαρκτής τους καθημερινότητάς. Παράλληλα, το θέμα της σημερινής ημερίδας εστιάζει και στις προοπτικές, που επιτρέπουν στα άτομα αυτά και στο υποστηρικτικό τους περιβάλλον να σκέφτονται αισιόδοξα και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, γιατί το αξίζουν και γιατί μπορούν να το διεκδικήσουν».