Ξανά θέμα στελέχωσης της Ιατρικής ΣχολήςΣτο προσκήνιο έρχεται για άλλη μια φορά το θέμα της στελέχωσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το κίνημα Αλληλεγγύη, διά της προέδρου του Ελένης Θεοχάρους, έκανε χθες λόγο για ελλιπή στελέχωση, έλλειψη εργαστηρίων ανατομίας, φυσιολογίας, ιστολογίας, μικροβιολογίας, ιατροδικαστικής κ.λπ. υποστηρίζοντας ότι τα κενά και οι ελλείψεις της Σχολής καταγράφονται σε «έκθεση Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης, η οποία δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα». 

Στους ισχυρισμούς του Κινήματος Αλληλεγγύη απάντησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι τα όσα η κ. Θεοχάρους ισχυρίζεται δεν ευσταθούν αφού έχουν ήδη γίνει πολύ σημαντικά βήματα στη στελέχωση της Σχολής και η όλη προσπάθεια συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σε ό,τι αφορά την έκθεση της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι ουδέποτε επιχειρήθηκε η απόκρυψή της αφού «η έκθεση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Σχολής στο διαδίκτυο».

Στην ανακοίνωσή της πάντως η κ. Θεοχάρους αναφέρεται και στο Συμβούλιο Ιατρικής Σχολής, το οποίο «το Πανεπιστήμιο διαφημίζει, παρόλο που γνωρίζει η διοίκησή του ότι αυτό, σύμφωνα με τον Νόμο περί Ιατρικής Σχολής (άρθρο 17 κ.ά.), είναι παραπλανητικό». Για το θέμα αυτό ο πρύτανης αναφέρθκε ονομαστικά στα άτομα που συμμετέχουν στο Συμβούλιο. 

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέφερε ότι προχωρεί η διαδικασία για την επιλογή των πέντε μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού που θα ενταχθούν σύντομα στο δυναμικό της Ιατρικής Σχολής. Για τις εν λόγω θέσεις έχουν υποβληθεί πέραν των εκατόν αιτήσεων από Ελλάδα, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία και άλλες χώρες.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να προκηρύξει σύντομα άλλες επτά θέσεις ακαδημαϊκού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες, ενώ έχει ζητήσει από την πολιτεία έγκριση για εννέα ακόμη θέσεις. 

Πηγή: Φιλελεύθερος