Αίσιο τέλος είχε απόψε επιχείρηση των αρμοδίων σωστικών υπηρεσιών της Δημοκρατίας, για ανάσυρση τουρίστριας από χαράδρα στην περιοχή του Ακάμα. Πρόκειται για 40χρονη Ολλανδή επισκέπτρια η οποία είχε μεταβεί στον Ακάμα από ενωρίς το απόγευμα για να επισκεφθεί περιοχές της χερσονήσου.

Σε κάποιο σημείο ενώ βρισκόταν στο μονοπάτι της φύσης «Αφροδίτη», η επισκέπτρια έπεσε υπό συνθήκες που διερευνώνται σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματισθεί. Αμέσως ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον χώρο διαμονής της και αυτοί την Αστυνομία.

Στην περιοχή του μονοπατιού της φύσης μετέβησαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας, μαζί με ελικόπτερο της δύναμης, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Άμυνας και αρχών της χερσονήσου που άρχισαν εντατικές προσπάθειες για τη διάσωση της Ολλανδής τουρίστριας. Το σημείο στο οποίο βρισκόταν η επισκέπτρια εντοπίσθηκε άμεσα και όπως διαπιστώθηκε η τραυματίας διατηρούσε τις αισθήσεις της, επικοινωνώντας με τους διασώστες. Στη σκηνή βρισκόταν και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Πόλης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οποίων η τουρίστρια δεν φαίνεται να τραυματίσθηκε τόσο σοβαρά που να κινδυνεύει η ζωή της.

Από την πρώτη εξέταση των διασωστών που προσέγγισαν λίγο αργότερα την 40χρονη διαπιστώθηκε ότι αυτή υπέστη κάταγμα αστραγάλου και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου για επέμβαση και νοσηλεία.