Ο Φίλιππος Μιχαηλίδης,, πρώην πρώτος λειτουργός Γεωργίας, απευθύνει επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Κύριε  Πρωθυπουργέ, το 2007 ο Πρόεδρός μας Τάσσος Παπαδόπουλος, είχε προτείνει στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να προχωρήσουν μαζί και να καθορίσουν ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Ο Καραμανλής δείλιασε. Δεν ήθελε, είπε, να προκαλέσει την Τουρκία. Όμως η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα με τη συμφωνία της με την Λιβύη. Αν άκουγε ο Καραμανλής τον Τάσσο, το θέμα θα ήταν λυμένο.
Τι κάνουμε τώρα; Εισηγούμαι:
Να δηλώσει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ότι, εάν παρουσιασθεί είτε τουρκικό τρυπάνι είτε σεισμογραφικό πλοίο μέσα στην ελληνική ΑΟΖ, τότε η Ελλάς θα το βυθίσει. Εάν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα τότε η Ελλάς θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν. μ. και θα αποκρούσει την τουρκική επίθεση. Έτσι απαλλασσόμεθα και από το Casus Belli. Εάν η Ελλάς περιορισθεί στις διαμαρτυρίες τότε θα δούμε τουρκικό τρυπάνι έξω από τον Πειραιά και θα τραυματισθεί το γόητρο ολόκληρου του Έθνους.
Τολμήστε κ. Πρωθυπουργέ. Κάντε την πιο πάνω δήλωση. Η Ελλάς δεν φοβάται την Τουρκία. Θυμηθείτε την περίπτωση στρατιωτικών ασκήσεων στην ίδια περιοχή με την Ελλάδα, όπου η Τουρκία φοβήθηκε και δεν έστειλε τουρκικά πλοία.   
Ίτε παίδες Ελλήνων, νυν υπέρ πάντων ο αγών 
Ζήτω η Ελλάς.