Νέες αλλαγές αναμένονται σύντομα στον κυβερνητικό μηχανισμό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας εντός Οκτωβρίου αποχωρεί και ο Θεοδόσης Τσιόλας ο οποίος θα ακολουθήσει τον Λευτέρη Χριστοφόρου στο Λουξεμβούργο και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο νυν Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου θα αναλάβει καθήκοντα διευθυντή του γραφείου του κ. Χριστοφόρου. Ως γνωστό ο Λευτέρης Χριστοφόρου θα είναι μέλος του ΕΕΣ για την Κύπρο.

Ο Θ. Τσιόλας αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από τη θέση του Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς τα καθήκοντα του Λ. Χριστοφόρου στου ΕΕΣ ξεκινούν στις 2 Νοεμβρίου 2022 και στη θέση αυτή θα παραμείνει για τα επόμενα έξι χρόνια.

Σημειώνεται ότι στις 15.10.2019, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την απόσπασή του Θ. Τσιόλα στην Προεδρία και Προεδρικό Μέγαρο, για εκτέλεση ειδικών καθηκόντων, για την περίοδο από 15.10.2019 μέχρι 14.10.2022 παράλληλα με τα καθήκοντά του ως Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου.

Τη θέση του Θεοδόση Τσιόλα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα την αναλάβει η Έλενα Οικονομίδου-Αζίνα, διευθύντρια του Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού στο Υπουργείο Οικονομικών.