Στην δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που έχει καταγραφεί η στιγμή που ένας υπάλληλος παντοπωλείου, στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, καταφέρνει να βγει έξω και να κλειδώσει μέσα στο κατάστημα δύο ληστές που τον απειλούσαν με… μασέτα.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας. Τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα δείχνουν τον έναν από τους μασκοφόρους ληστές να ζητά από τον υπάλληλο να αδειάσει το ταμείο απειλώντας να τον χτυπήσει με τη μασέτα, ενώ ένας από τους συνεργάτες του κλέβει προϊόντα από τα ράφια.

Τι δείχνει το βίντεο

Αψηφώντας τον κίνδυνο ο υπάλληλος απομακρύνεται τρέχοντας από το ταμείο, αρπάζει δύο μπουκάλια κρασί και τα σπάει στο πάτωμα αποπροσανατολίζοντας τους ληστές. Στη συνέχει βγαίνει τρέχοντας από το παντοπωλείο και κλειδώνει πίσω του την πόρτα εγκλωβίζοντας τους δύο άνδρες, ανάμεσά τους και εκείνον που κράδαινε τη μασέτα.

Ο υπάλληλος τραβούσε τη μπετούγια, ενώ τον βοηθούσαν και περαστικοί να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών, ένας εκ των οποίων άρχισε να χρησιμοποιεί τη μασέτα για να σπάσει το τζάμι της πόρτας.

Ένας άοπλος εντός του παντοπωλείου, που υποστήριζε ότι είναι αθώος και ότι τον απειλούσε ο ληστής με τη μασέτα, ζητούσε από τον υπάλληλο να τον αφήσει να φύγει, αλλά όσοι βρίσκονταν απ’ έξω μπλόκαραν την έξοδο τοποθετώντας ένα κάθισμα μπροστά από το σπασμένο τζάμι. Οι επίδοξοι ληστές κατάφεραν τελικά να διαφύγουν σκαρφαλώνοντας από το παράθυρο του μπάνιου στο πίσω μέρος του παντοπωλείου και καταζητούνται από την αστυνομία.

Τι είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος

Περιγράφοντας την απόπειρα ληστείας ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είπε ότι ένας από τους ληστές πρόλαβε να το σκάσει πριν κλείσει η πόρτα, αλλά οι άλλοι δύο εγκλωβίστηκαν αρχικά: «Ήρθαν αυτοί οι δύο τύποι με μαχαίρια και ζητούσαν χρήματα από τον υπάλληλό μου. Εκείνος αντέδρασε ψύχραιμα, βγήκε έξω και κλείδωσε την πόρτα.

Ο άλλος τύπος, που εγκλωβίστηκε μέσα, άρχισε να χτυπά το τζάμι και ο τρίτος άνδρας πιστεύω ότι ήταν μαζί τους, αφού διέφυγαν μαζί από το παράθυρο του μπάνιου. Στην αρχή ο άνδρας με τη μασέτα προσποιήθηκε ότι τον έπιασε όμηρο για να πείσει τον υπάλληλό μου να ανοίξει την πόρτα. Έτρεξαν και κάποιοι γείτονες που βοήθησαν να κρατήσει την πόρτα κλειστή, ήταν πολύ γενναίοι καθώς ο ληστής έσπασε το τζάμι.

«Αστυνομικοί έφθασαν ενώ οι ληστές ήταν ακόμη μέσα, αλλά για κάποιο λόγο ήταν απρόθυμοι να μπουν στο κατάστημα. Έτσι οι άλλοι κατάφεραν να βγουν από το παράθυρο του μπάνιου. Είναι πολύ τρομακτικό το γεγονός ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο υπάλληλός μου έτρεμε από το φόβο του, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε», είπε.

philenews / in.gr