Η υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας, Τζίλιαν Κίγκαν δέχεται οξεία κριτική γιατί ενώ ήταν θετική στον κορωνοϊό συνέχισε τη συνάντησή της με τους γονείς τριών κοριτσιών που είχαν διαπράξει αυτοκτονία. Η ίδια ζήτησε συγγνώμη μέσω twitter, ωστόσο πέρα από τον υπουργό Υγείας, δεν φαίνεται να έπεισε πολλούς ακόμα με την απολογία της.

Όπως είπε η ίδια η συνάντηση συνεχίστηκε «για μικρό διάστημα» με τη δική τους «συναίνεση», ώστε να ακούσει τις τραγικές τους ιστορίες.

Η υφυπουργός πρόσθεσε ότι έλαβε «περαιτέρω προφυλάξεις», χωρίς να διευκρινίσει ποιες ήταν αυτές.

Οι κανόνες προβλέπουν απομόνωση

Οι κανόνες στο Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπουν πλέον πως όποιος λαμβάνει θετικό αποτέλεσμα από γρήγορο τεστ αντιγόνου πρέπει να μπαίνει «αμέσως» σε απομόνωση.

Η ανάρτηση στο Twitter καταλήγει: «Έπρεπε αμέσως να τερματίσω τη συνάντηση και σκεπτόμενη εκ των υστέρων ήταν μία λάθος κρίση από την πλευρά μου. Αναγνωρίζω πλήρως τη σημασία του να ακολουθούμε το γράμμα και το πνεύμα των πολιτικών, επομένως θέλω να είμαι ειλικρινής για ό,τι έγινε και να απολογηθώ για το λάθος που έκανα».

Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ είπε ότι αποδέχεται τη συγγνώμη της υφυπουργού του και συνεχίζει να τη στηρίζει στο ρόλο της, αλλά η αντιπολίτευση και συγγενείς θυμάτων κοροναϊού επέκριναν την κα Κίγκαν. Εκπρόσωπος οργάνωσης των συγγενών μάλιστα χαρακτήρισε την ενέργεια της υφυπουργού «ηθικά εντελώς ανεύθυνη». 

in.gr