Προχωρούν με έργα επί της λεωφόρου Γρίβα Διγενή στον Δήμο Πάφου, και δυστυχώς πάλι φαίνεται πως θα προχωρήσουν σε αποκοπή δέντρων για να προχωρήσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μετά την λεωφόρο Ελλάδος, όπου καρατομήθηκαν εντελώς αδικαιολόγητα πάνω από 20 αιωνόβια δένδρα (πεύκα και κυπαρίσσια), σειρά παίρνει η Γρίβα Διγενή.  Ήδη άρχισαν να μαράρονται με το σήμα του μελλοθανάτου (με το γνωστό Χ) πεύκα τα οποία «ενοχλούν» τα έργα αναβάθμισης της Λεωφόρου. Το αστικό πράσινο στην Πάφο λιγοστεύει μέρα με την μέρα. Αντί να γίνουν διευθετήσεις ώστε να παραμείνουν τα ώριμα αυτά δέντρα σε νησίδα στην μέση της υπό διαμόρφωση λεωφόρου, επέλεξαν και πάλι οι αρμόδιοι φορείς την απλή λύση της πλήρους αποκοπής τους.

Όπως τονίζει το Κίνημα τα τελευταία χρόνια ζήσαμε την εξαφάνιση ώριμων μεγάλων δένδρων με αστείες δικαιολογίες. Κατά τα άλλα βιώνουμε την κλιματική αλλαγή αδιάφορα, λες και αφορά όλους τους άλλους εκτός από εμάς. Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η λεηλασία του πράσινου στην πόλη μας;

Τέλος κάλεσε τους πολίτες της Πάφου να ενώσουν την φωνή τους μαζί του και να εργαστούν για να αποτραπεί η καταστροφή αυτή. Η ανοχή δεν είναι τίποτε άλλο από συνενοχή.