Διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό μιας υπηρεσιακής ή προσωρινής «κυβέρνησης», δήλωσε ότι θα έχει ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕ, Φαϊζ Σουτσιούογλου μετά τη συνάντησή του το μεσημέρι με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος του έδωσε την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης».

Ο κ. Σουτσιούογλου είπε επίσης ότι πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» μπορεί να γίνουν στις 6 Φεβρουαρίου αλλά όχι πολύ μετά.

Και οι δύο σημείωσαν ότι πρέπει να περάσει ο προϋπολογισμός, ο οποίος σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ έπρεπε να είχε κατατεθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου στη «βουλή» και να εγκριθεί.

Μετά από διαβούλευση σήμερα με τα συλλογικά όργανα του ΚΕΕ, ανέφερε ο κ. Σουτσιούογλου, θα αρχίσει επαφές με τα άλλα «κοινοβουλευτικά» κόμματα και θεωρεί – όπως είπε – ότι με τον ορισμό μιας ημερομηνίας «εκλογών», που δεν θα αλλάξει, μπορεί να σχηματιστεί μια «κυβέρνηση εκλογών» (σσ: υπηρεσιακή) ή με λίγο μεγαλύτερη διάρκεια 2-3-4 μηνών ώστε να ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες.

Η μεγαλύτερή μου επιθυμία είναι να μη μείνει η «χώρα» χωρίς προϋπολογισμό, είπε ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι αν δεν περάσει αυτός, τότε θα υπάρξουν μια σειρά από δυσκολίες. Υπάρχει η προσδοκία, συνέχισε, ότι οι «βουλευτές» θα αντικρίσουν αυτό το θέμα με κατανόηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ