Στην επιλογή των τριών σχημάτων που θα τρέξουν τους διαγωνισμούς για το μεγάλο πακέτο έργων ύψους 13 δισ. ευρώ, ως τεχνικοί σύμβουλοι, προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Έτσι τα σχήματα που επιλέχθηκαν στο διαγωνισμό για τη “συμφωνία πλαίσιο για την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου της Διοίκησης σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών”, συνολικού προϋπολογισμού 46,5 εκατ. ευρώ είναι:

1. ΣΑΛΦΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

2. PLANET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

3. HILL INTERNATIONAL N.V. – ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ –

CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙ΢ΙΑ – LDK ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ – TREK ΑΝΑΡΤΥΞΙΑΚΩΝ ΥΡΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙ΢ΕΙΑ – ΣΑΜΑΡΑΣ &

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει βγει τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας με δεδομένο ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων, συνολικού ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος εμβληματικών έργων όπως μεταξύ άλλων τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, το ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης), την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας, τη νέα Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη χώρα. 

Το έργο που αναλαμβάνει ο ανάδοχος είναι διπλός: αφενός μεν την προεργασία – ιεράρχηση και υποβοήθηση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Νέων Έργων, καθώς και στην εξέταση και αξιολόγηση υφιστάμενων έργων (με την καταγραφή προόδου των σχετικών δράσεων της Διοίκησης, βαθμού ωρίμανσης των απαιτούμενων μελετών, έλεγχο του προϋπολογισμού αναφοράς (πληρότητα, εύλογο κόστους) καθώς και εξέταση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης των νέων έργων και υποστήριξη του Υπουργείου στην εξασφάλιση πόρων).

Πηγή: Capital.gr