Νέες προσφορές θα προκηρύξει το ΓΣΠ για τοποθέτηση νέου συνθετικού τάπητα και για άλλες εργασίες συνολικού κόστους €1,5 εκατ. ύστερα από την ακύρωση της προηγούμενης προσφοράς.

Η διοίκηση του ΓΣΠ προετοιμάζει τα νέα έγγραφα των προσφορών με στόχο να είναι ξεκάθαρο ότι αναθέτουσα Αρχή είναι ο ΓΣΠ, ώστε να μην καταχωρηθούν προσφυγές ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών όπως δηλαδή συνέβη με την ακυρωθείσα προσφορά. Όπως είναι γνωστό, η προσφυγή στηρίχθηκε και στο ότι δεν ήταν ξεκάθαρο κατά πόσον η αναθέτουσα Αρχή ήταν το ΓΣΠ ή ο ΚΟΑ, ο οποίος απλώς χρηματοδοτούσε το έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπάχαλο με την αντικατάσταση του τάπητα στο ΓΣΠ

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, ο ΓΣΠ προσέφυγε ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου κατά της απόφασης της Αναθεωρητικής Αρχής η οποία ακύρωσε την προσφορά. Όπως ανέφερε στον «Φ» ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι προφορές να προκηρυχθούν και να κατακυρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε το στάδιο να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες στις αρχές του 2022. Αν υπάρχει διαθέσιμο το κονδύλι θα προχωρήσουμε τάχιστα, είπε ο κ. Κωνσταντινίδης. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φ» ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε πως ο ΓΣΠ θα επιδιώξει όπως το στάδιο χρησιμοποιείται μόνο για μεγάλες διοργανώσεις, ώστε ο τάπητας και οι λοιπές εγκαταστάσεις να αντέξουν σε βάθος χρόνου. «Ήγειρα το θέμα στον πρόεδρο του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδη και εισηγήθηκα όπως επιστρωθεί και το Μακάρειο στάδιο για σκοπούς αγώνων μικρότερης εμβέλειας αλλά και προπόνησης, ώστε να μην επηρεάζεται ο τάπητας του ΓΣΠ», είπε.

Στο μεταξύ, όπως ήδη έγραψε ο «Φ», όταν ναυάγησε η προσπάθεια αντικατάστασης του συνθετικού τάπητα του ΓΣΠ, αποφασίστηκε όπως οι αγώνες διεξαχθούν στο Τσίρειο και έτσι επιστρώθηκε ο τάπητας όπου υπήρχε φθορά ώστε να διεξαχθούν στην Κύπρο οι πανευρωπαϊκοί αγώνες, οι οποίοι αρχικά είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο ΓΣΠ. Οι εν λόγω αγώνες πρόκειται να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου.

Οι εγκαταστάσεις του Τσιρείου επιθεωρήθηκαν πρόσφατα από εκπροσώπους της ΕΕ, οι οποίοι αφού κατέγραψαν τα κενά, επανήλθαν με σκοπό να ελέγξουν αν αντιμετωπίστηκαν οι όποιες εκκρεμότητες.