Δεν έχει εκδοθεί κανένα «απαγορευτικό» από το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, και ούτε το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία δεδομένων αποτελεί κώλυμα για την επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου για την νόσο COVID – 19 επισημαίνει η Επίτροπος, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου.

Με αφορμή σχόλια, ερωτήματα, δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε σχέση με  «απαγορευτικό» του Γραφείου της για πραγματοποίηση ελέγχων στο πλαίσιο της επιτήρησης των προβλεπόμενων, στα Διατάγματα του Υπουργού Υγείας, μέτρων, η κ. Λοϊζίδου εξέδωσε σχειτική ανακοίνωση 

«Κανένα «απαγορευτικό» δεν έχει εκδοθεί από το Γραφείο μου «και ούτε το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία δεδομένων αποτελεί κώλυμα για την επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων μέσω του ενδεδειγμένου ελέγχου από τους αρμόδιους λειτουργούς και την Αστυνομία, ο κατάλογος των οποίων περιλαμβάνεται στα οικεία Διατάγματα και στην παρ. 2.9 του τελευταίου Διατάγματος του Υπουργού Υγείας ημερ. 30/6/2021» καταλήγει.