Πρώτο του ξάδελφο του και όχι τον ίδιο αφορούσε το άρθρο που δημοσίευσε το Insider σύμφωνα με το οποίο Δημήτρης Συλλούρης από τις 30 Νοεμβρίου του 2005 εμφανιζόταν ως διευθυντής της  της offshore εταιρείας AKELIUS FONDER LTD με έδρα τις Μπαχάμες.

 

 

Σε επικοινωνία που είχε με το Insider o κ. Δημήτρης Συλλούρης (έτσι συστήθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας) ισχυρίστηκε πως η εταιρεία δεν διευθύνεται από τον παραιτηθέντα Πρόεδρο της Βουλής, αλλά από τον ίδιο ο οποίος όπως μας ανέφερε είναι πρώτος του ξάδελφος έχοντας το ίδιο όνομα και επώνυμο.

To Ιnsider στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας παραθέτει και την αναφορά του ατόμου που επικοινωνήσε μαζί μας, ο οποίος όπως αναφέραμε πιο πάνω παρουσιάστηκε ως πρώτος ξάδελφος του Δημήτρη Συλλούρη. Δεν τον συναντήσαμε από κοντά, ούτε επιβεβαιώσαμε τους ισχυρισμούς του, αλλά είμαστε υποχρεώμενοι προς το αναγνωστικό μας κοινό να τους ενημερώσουμε για αυτή την αναφορά.

Μάλιστα πρόσθεσε πως η εταιρεία AKELIUS FONDER LTD η οποία βρίσκεται στα Bahamas Leaks δεν έχει διαλυθεί καθώς εξακολουθεί να είναι διευθυντής της.

Τα Bahamas Leaks είναι στην ουσία 1,3 εκατομμύρια φάκελοι που αφορούν 174.480 εταιρείες off-shore με έδρα τις Μπαχάμες, με έτος ίδρυσης από το 1990 έως το 2016.  Δημοσιεύτηκαν από την ICIJ (Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων, που αποκάλυψε και τα περίφημα «Panama Papers»).

Ανάμεσα στα πιο γνωστά ονόματα πολιτικών που περιλαμβάνονται στα «Bahamas Leaks», είναι αυτό της Νέλι Κρους, πρώην Επιτρόπου της Ε.Ε. για τον ανταγωνισμό και για «ψηφιακά θέματα» (2004 – 2014).