Είχα την τιμή να γνωρίσω τον κύριο Αλέκο Μαρκίδη κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του ως Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας σε μία δύσκολη περίοδο που το οργανωμένο έγκλημα παρουσίαζε έξαρση , ιδιαίτερα με τις δολοφονίες , τις βομβιστικές ενέργειες , εκφοβισμούς και άλλα , που ταλάνιζαν την Κυπριακή Κοινωνία με πρωταγωνιστές τις φατρίες του υποκόσμου.
Την περίοδο εκείνη , ήμουν Προϊστάμενος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, με ευθύνη την πάταξη και την εξιχνίαση των σοβαρών εγκλημάτων , σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο και εκείνο που θα μου μείνει αξέχαστο ήταν η άψογη συνεργασία που είχα με τον κύριο Αλέκο Μαρκίδη αλλά και το γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας, γενικότερα.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πραότητα , την ευθύνη , την κατανόηση, την τιμιότητα αλλά και την σοβαρότητα που τον διέκριναν κατά την διάρκεια των επαφών μου, μαζί του, με σκοπό την ενημέρωση του για την πορεία της διερεύνησης σοβαρών εγκλημάτων ώστε να πάρω τις οδηγίες του αλλά και τις συμβουλές του για τον παραπέρα χειρισμό τους.
Πάντοτε με άκουγε με προσοχή και παράλληλα ζητούσε και τις δικές μου απόψεις για τον τρόπο διαχείρισης των εκάστοτε υποθέσεων και ανάλογα με συμβούλευε και μου έδινε οδηγίες μέσα από το ιδιαίτερο ψηλό επίπεδο νομικών γνώσεων που είχε και με καθοδηγούσε στον τρόπο των ανακρίσεων αλλά και των ερευνών.
Τολμώ να αναφέρω ότι κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του ως Γενικός Εισαγγελέας , η Αστυνομία υπό την καθοδήγηση του είχε μεγάλες επιτυχίες στην πάταξη και εξιχνίαση του σοβαρού εγκλήματος. Κάτι που συνέβαλε στην εμπέδωση του Νόμου και της τάξης με θετικά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Κυπριακή κοινωνία , αλλά και στην εξύψωση του κύρους της Αστυνομίας.
Εντιμότατε, με μεγάλη μου θλίψη σε αποχαιρετώ .Αιωνία να είναι η μνήμη σου και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
 
* Πρώην Υπαρχηγός Αστυνομίας