H παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Αθήνας «Η Λίμνη των κύκνων του Τσαϊκόφσκι» θα μεταδοθεί σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 στις 20.00 (και για 30 ώρες διαθέσιμο) στο www.nationalopera.gr και στο https://www.youtube.com/user/elsnationalopera & LIVE στο Facebook της ΕΛΣ (https://www.facebook.com/greeknationalopera/). 
Το έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 σε χορογραφία του Διευθυντή Μπαλέτου Κωνσταντίνου Ρήγου αντιπαραθέτει εκτενή κομμάτια της πρωτότυπης χορογραφίας του μπαλέτου των Πετιπά / Ιβάνοφ με μια νέα χορογραφική ματιά, επιχειρώντας να θέσει ερωτήματα και να αναζητήσει απαντήσεις για το πώς μπορούν να «ξαναδιαβαστούν» σήμερα τα έργα του ρεπερτορίου του κλασικού χορού. 
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος υπέγραψε μια μεταμοντέρνα ανάγνωση και μετέτρεψε το κλασικό μπαλέτο σε κάτι που θα μπορούσε να ονομαστεί «μετακλασικό», αφού συνδιαλέγεται και επαναπλαισιώνει το πρωτότυπο, δημιουργώντας ένα νέο έργο. Το βλέμμα του Ζήγκφρηντ είναι ο κύριος φορέας της αφήγησης. Δικές του φαντασιακές προβολές είναι ο λευκός και ο μαύρος κύκνος, τους οποίους καλείται να κυνηγήσει και να σκοτώσει, καθώς δεν είναι παρά κομμάτια του εαυτού του, το βέλος του τόξου του θα βρει τελικά και τον ίδιο.
Μουσική διεύθυνση Ηλίας Βουδούρης / Χορογραφία Κωνσταντίνος Ρήγος. Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.