Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη και μεταφορά στο κελί δύο αλλοδαπών που κυκλοφορούσαν άσκοπα στην παλιά Λευκωσία. Οι δύο φέρονται να έφτυσαν τους αστυνομικούς κατά τη μεταφορά τους στον αστυνομικό σταθμό, ενώ παρέμειναν χθες στο κελί και σήμερα αναμένεται να καταχωρηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο.

Χθες, περίπολο της μηχανοκίνητης ομάδας «Ζ» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας ενώ βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή της παλαιάς Λευκωσίας, αντελήφθη δύο πρόσωπα, από την Ινδία όπως διαπιστώθηκε αργότερα, να βρίσκονται στον δρόμο. Μάλιστα, ο ένας ήταν ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έκανε χρήση ουσιών. Τους ζητήθηκε να δείξουν την έγκριση που είχαν για να κυκλοφορούν χωρίς να το πράξουν, ενώ ο ένας αντέδρασε βίαια. Στην περιοχή κλήθηκαν ενισχύσεις όπου οι αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες και στους δύο, ενώ για τον ένα που πρόβαλε αντίσταση και έφτυσε κατά των αστυνομικών, χρησιμοποιήθηκε η ανάλογη βία. Το όλο περιστατικό έλαβε χώρα στην παρουσία του προέδρου της ΚΙΣΑ Δώρου Πολυκάρπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 13 παράπονα κατά αστυνομικών σε σχέση με περιοριστικά μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», κατά την μεταφορά των δύο συλληφθέντων για παραβίαση των μέτρων περιορισμού για πρόληψη του κορωνοϊού, οι δύο ύποπτοι φέρονται να έφτυσαν εναντίον των αστυνομικών. Οι δύο παραδόθηκαν στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού ώστε να παρουσιαστούν σήμερα στο δικαστήριο όπου θα γίνει άμεση καταχώρηση της υπόθεσής τους. 

Οι αστυνομικοί αφού έδωσαν καταθέσεις μετέφεραν το περιπολικό για απολύμανση.

Στο μεταξύ, ένα πρόσωπο που συνελήφθη χθες το πρωί γιατί θεάθηκε να σπάζει βιτρίνες καταστήματος στην περιοχή της υπεραγοράς Μετρό στη Λακατάμια, οδηγήθηκε χθες στο Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο διέταξε όπως παραμείνει υπό κράτηση ώστε η υπόθεση να εκδικαστεί σήμερα. Αυτός φέρεται να κρατούσε ρόπαλα με τα οποία έσπαζε τα τζάμια καταστημάτων και την προηγούμενη νύχτα.