Σε αναμονή των αποτελεσμάτων από επιστημονικές εξετάσεις επί των τεκμηρίων τελούν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνούν την απόπειρα φόνου κατά 34χρονου, η οποία διαπράχθηκε στον δρόμο Ανθούπολης – Παλαιχωρίου.

Παράλληλα, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό της λευκής μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες, η οποία φαίνεται να κλάπηκε προ ημερών από τη Λεμεσό. Έρευνες γίνονται και για τα κράνη που φορούσαν οι δύο δράστες, προκειμένου να φτάσουν κοντά τους. Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκονται οι τρεις κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή για να φανεί κατά πόσον είναι επιστημονικά αξιοποιήσιμοι και για να διαπιστωθεί αν το πιστόλι που χρησιμοποίησαν για να σκοτώσουν τον Δημήτρη Ανδρονίκου γνωστό ως «Δημητρούι», έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας κατέχουν αρκετά βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο στη σκηνή όσο και αλλού, που δείχνουν σε διαφορετικές περιπτώσεις τις δύο μοτοσικλέτες να κινούνται σχεδόν μαζί, κάτι που δημιουργεί υποψίες ότι θύμα και δράστες γνωρίζονταν.

Όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν δημιουργούν μια αισιόδοξη κατάσταση ότι θα βρεθεί εκείνη η μαρτυρία που να δικαιολογεί την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Αντρέου, οι έρευνες της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζονται κανονικά, ενώ σημείωσε πως έχει κληθεί αριθμός ατόμων για ανάκριση. Σύμφωνα με τον κ. Αντρέου, οι ανακριτές βρέθηκαν χθες αρκετές ώρες στην ευρύτερη περιοχή, όπου έγινε η απόπειρα, με σκοπό να εντοπίσουν μαρτυρίες που πιθανόν να βοηθήσουν το ανακριτικό έργο.

Στο μεταξύ, ο 34χρονος ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δίνει κυριολεκτικά μάχη για τη ζωή του, αφού η κατάστασή του κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη. Όπως φάνηκε από το βίντεο που κατέγραψε την απόπειρα, ο συνοδηγός της λευκής μοτοσικλέτας πυροβολεί τον 34χρονο από πολύ κοντινή απόσταση, σχεδόν δύο μέτρα, γι’ αυτό και οι τρεις βολίδες τον έπληξαν καίρια. Η μια του διέτρησε το «μήλο» του λαιμού, μια τον έπληξε στο συκώτι και η τρίτη στο πλευρό.  

Εξετάσεις γίνονται και στο κινητό του θύματος που βρέθηκε στην κατοχή του, ώστε να φανεί αν είχε δεχθεί απειλές ή αν συνομίλησε με κάποιον την ώρα της απόπειρας γι’ αυτό και κινείτο με πολύ χαμηλή ταχύτητα.