Δίπλα δίπλα πήγαιναν θύμα και θύτες της προχθεσινής απόπειρας φόνου όχι μόνο στο σημείο όπου συνέβη το έγκλημα αλλά και αλλού, γεγονός που ενδυναμώνει τις υποψίες των ανακριτικών αρχών ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας έχουν στα χέρια τους αρκετά βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία και τυγχάνουν επεξεργασίας. Εκτός από το βίντεο που λήφθηκε από κοντινό περίπτερο από το σημείο που διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου, υπάρχει βίντεο και από άλλο σημείο που δείχνει τις δύο μοτοσικλέτες να κατευθύνονται η μια δίπλα στην άλλη. Το γεγονός αυτό φανερώνει πως ο 34χρονος Δημήτρης Ανδρονίκου άλλως «Δημητρούι», είτε γνωριζόταν με τους δράστες ή σε ένα άλλο σενάριο, τον παρακολουθούσαν από κοντά και μόλις βρήκαν την ευκαιρία, προχώρησαν λίγο πιο μπροστά του και τον πυροβόλησαν.

Η όλη συμπεριφορά του 34χρονου που έφυγε μετά από επίσκεψη στον αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας σε κρατούμενους, εξετάζεται από τους ανακριτές. Όπως εκτιμάται, αυτός, θα ανέμενε κάποιος, να φύγει με την μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του με αυξημένη ταχύτητα. Ωστόσο τα βίντεο τον καταγράφουν να πηγαίνει πολύ σιγά αφήνοντας τη μικρότερου κυβισμού μηχανή – σκούτερ να τον πλησιάσει.

Στο μεταξύ, οι έρευνες του ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζονται προς πολλές κατευθύνσεις. Αναζητούνται το λευκό σκούτερ-μοτοσικλέτα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, τα κράνη για να φανεί από πού αγοράστηκαν, ενώ χθες στάληκαν για επιστημονικές εξετάσεις, οι τρεις κάλυκες που έπεσαν από το πιστόλι των δραστών.

Παράλληλα, υπάρχουν οι μαρτυρίες τριών τουλάχιστον πολιτών που ακολουθούσαν το θύμα ή έρχονταν από την αντίθετη κατεύθυνση και είδαν την απόπειρα δολοφονίας. Όλα αυτά είναι υποβοηθητικά της υπόθεσης. Στην εξίσωση μπαίνει και το τηλέφωνο που κρατούσε το θύμα, το οποίο θα εξεταστεί δικανικά ώστε να φανεί κατά πόσον δέχθηκε κλήση την ώρα που έφυγε από τον αστυνομικό σταθμό ή γενικά θα εξεταστούν οι κλήσεις του και τα μηνύματα ώστε να διαπιστωθεί αν βοηθούν στη λύση της υπόθεσης.

Πάντως, οι ανακριτές πήραν σαφείς οδηγίες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξιχνιάσουν αυτό το έγκλημα που διαπράχθηκε μέρα μεσημέρι, ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι υπάρχει Αστυνομία που επιβάλλει την τάξη.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εξετάζεται ποια ήταν η σχέση του 34χρονου με τα δύο πρόσωπα που κρατούνται ύποπτα για δυο υποθέσεις εμπρησμών πρακτορείων στοιχημάτων τα οποία επισκέφθηκε προχθές, καθώς και αν σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με πρόσφατη υπόθεση στην Αγία Νάπα.  Σημειώνεται ότι οι αρχές διερευνούν και την σχέση που είχε το θύμα της απόπειρας με τον πρόσφατα δολοφονηθέντα Αλέξη Μαυρομιχάλη αλλά και τις μετέπειτα κινήσεις του.

Εξάλλου, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ο 34χρονος που φέρει τρία τραύματα, ένα στο λαιμό και δύο στα πλευρά. Μάλιστα η μια σφαίρα τον έπληξε στο συκώτι με αποτέλεσμα να του προκάλεσε σοβαρή ζημιά, γι’ αυτό και οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί.

Κυβέρνηση: Αξιολογούνται τα μέτρα

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων της εγκληματικότητας, αυτά τα βιώνουμε και τα βλέπουμε καθημερινά με την αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας. Όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους και καθηκόντως και η Αστυνομία και το αρμόδιο Υπουργείο λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα.

Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ένα θέμα που δεν αποτελεί κυπριακό φαινόμενο, βρίσκεται, δυστυχώς, στο επίκεντρο των προσπαθειών όλων των κρατών και διαρκώς θα χρειάζεται να επαναξιολογούμε όλα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεση μας για αντιμετώπιση στο μέγιστο δυνατόν των φαινομένων εγκληματικότητας, τόνισε ο κ. Λετυμπιώτης.