Εκπνέει σήμερα και το τρίτο διάταγμα οκταήμερης κράτησης των οκτώ Σύρων που έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για τον φόνο εκ προμελέτης του 20χρονου ομοεθνούς τους στην παραλία της Χλώρακας το βράδυ της 10ης Απριλίου. Οι ύποπτοι θα προσαχθούν σήμερα εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαφανεί αν θα ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση τους ή αν η Αστυνομία έχει ολοκληρώσει τις έρευνες για τον φόνο εκ προμελέτης και προχωρήσει στην καταχώρηση της υπόθεσης εναντίον τους για δίκη στο Κακουργιοδικείο. Η σημερινή διαδικασία γίνεται υπό την εξέλιξη της σύλληψης των άλλων δύο καταζητουμένων για τον φόνο, οι οποίοι εντοπίστηκαν την Πρωτομαγιά στα κατεχόμενα.

Όπως διαφαίνεται από τις μέχρι τώρα έρευνες των αρχών, η Αστυνομία θεωρεί πως και οι κρατούμενοι είχαν ενεργό ρόλο στα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας του 20χρονου στην παραλία «Βρέξη» της Χλώρακας το βράδυ της Παρασκευής 10ης Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φόνος Χλώρακας: Υπό κράτηση οκτώ, ένας στο Κακουργιοδικείο

Οι συλλήψεις τους, τόνισε ο εκπρόσωπος, έγιναν μετά από σχετική μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία βάσει της οποίας υπήρξε συνωμοσία των υπόπτων για να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη περιοχή της Χλώρακας με σκοπό να επιτεθούν στον 20χρονο που τελικά έχασε τη ζωή του, ως μέτρο τιμωρίας του για θέματα τιμής. Οι οκτώ  Σύροι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνομωσίας για διάπραξη φόνου, της απαγωγής προσώπου με σκοπό την διάπραξη δολοφονίας και της δολοφονίας εκ προμελέτης.

Για ένατο ύποπτο υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις κατά την προηγούμενη διαδικασία, αφού ήδη το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αποφάσισε την παραπομπή του σε δίκη στο Κακουργιοδικείο που θα συνεδριάσει στις 3 Ιουνίου.