Oλοκληρώθηκε την Παρασκευή η υποβολή ενστάσεων στην εκλογική περιφέρεια Πάφου σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου. Υποβλήθηκε μια ένταση η οποία και απορρίφθηκε, ενώ έγινε και η ανακήρυξη τεσσάρων Αντιδημάρχων, δύο του Δήμου Ακάμα και δύο του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς.

Σε δηλώσεις του ο Έφορος Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιώργος Χρυσαφίνης, ανέφερε πως για τους Δήμους της επαρχίας Πάφου υποβλήθηκε μια ένσταση από το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, λόγω του ότι δεν έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα ενός δημοτικού συμβούλου στα Κονιά. 

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Χρυσαφίνης, η ένσταση αυτή απορρίφθηκε λόγω του ότι το άτομο που είχε υποβάλλει υποψηφιότητα ήταν κάτω των 21 ετών και την ημέρα των εκλογών δεν θα ήταν 21 ετών, όπως προβλέπει ο Νόμος.

Ο κ. Χρυσαφίνης ανέφερε πως η ένσταση υποβλήθηκε στον Γενικό Έφορο Εκλογών και όχι στον Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, αλλά διαβιβάστηκε και εξετάστηκε από τον Έφορο Εκλογής Πάφου και απορρίφθηκε.

Ανακήρυξη τεσσάρων αντιδημάρχων

Εξάλλου ο  κ. Χρυσαφίνης ανέφερε πως στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου έγινε σήμερα η ανακήρυξη τεσσάρων Αντιδημάρχων. Συγκεκριμένα, είπε, εξελέγει ο Στεφάνου Ματθαίος Αντιδήμαρχος Πάνω Αρόδων του Δήμου Ακάμα.

Επίσης ο Πανάρης Κωνσταντίνος εξελέγη Αντιδήμαρχος του διαμερίσματος Ακουρσού του Δήμου Ακάμα και ο Ανδρέου Πρόδρομος εξελέγη Αντιδήμαρχος του διαμερίσματος Μακούντα στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς.

Τέλος ο Χριστάκης Γερασίμου εξελέγη Αντιδήμαρχος του διαμερίσματος  Νέων Δημμάτων επίσης του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς.

ΚΥΠΕ