«Όλες οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή δείχνουν πως αυτές (σ.σ. οι ζημιές στους αγωγούς) είναι αποτέλεσμα σκόπιμων, απερίσκεπτων και ανεύθυνων ενεργειών δολιοφθοράς» αναφέρει το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του για τις φερόμενες εκρήξεις και τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2.

«Η ζημιά που έγινε στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 σε διεθνή ύδατα στη Βαλτική Θάλασσα προκαλεί βαθιά ανησυχία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Αυτές οι διαρροές προκαλούν κινδύνους στη ναυτιλία και σημαντική ζημιά στο περιβάλλον. Στηρίζουμε τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για να εντοπιστεί η προέλευση της ζημιάς» προστίθεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Ως Σύμμαχοι έχουμε δεσμευτεί να προετοιμαστούμε, να αποτρέψουμε και να αμυνθούμε κατά της χρήσης της ενέργειας ως εργαλείου εξαναγκασμού και άλλων υβριδικών τακτικών από κρατικούς και μη κρατικούς φορείς» υπογραμμίζεται.

«Η όποια σκόπιμη επίθεση κατά κρίσιμων υποδομών των Συμμάχων θα λάβει ενωμένη και αποφασιστική απάντηση» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ