Φρικτές στιγμές έζησε 65χρονος με κινητικά προβλήματα στην επαρχία Λάρνακας, ο οποίος έπεσε θύμα βιασμού από 26χρονο αλλοδαπό φροντιστή, ο οποίος προσλήφθηκε για να του παράσχει βοήθεια. Αντ’ αυτού προέβη σε αποτρόπαιες πράξεις, βιάζοντας δύο φορές τον συνταξιούχο, στο κρεβάτι στο οποίο ήταν καθηλωμένος.

Με μια διαδικασία εξπρές, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, καταδίκασε τη Δευτέρα σε 12 χρόνια φυλάκιση τον αλλοδαπό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες που αφορούν στο βιασμό του 65χρονου. Σημειώνεται πως η σοκαριστική υπόθεση εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών, για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας του παραπονούμενου. 

Η καταγγελία έγινε την 1η Ιουλίου του 2022, από την αδελφή του θύματος, η οποία ανέφερε πως ο αδελφός της, που μεταξύ πολλών άλλων προβλημάτων υγείας, αντιμετωπίζει και κινητικά προβλήματα, της τηλεφώνησε και σε κακή κατάσταση της ανέφερε ότι ο φροντιστής του, ηλικίας 26 ετών, τον κακοποιούσε σεξουαλικά. Ο 65χρονος, ανέφερε στην Αστυνομία πως ο 26χρονος αλλοδαπός σε δύο περιπτώσεις, ήρθε σε συνουσία μαζί του παρά τη θέλησή του, στο κρεβάτι όπου ήταν καθηλωμένος, με τον ίδιο να μην είναι σε θέση να αντιδράσει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φροντιστής βίασε δύο φορές άτομο με κινητικά προβλήματα

Στις 2 Ιουλίου, αστυνομικοί εντόπισαν σε κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας και φόρεσαν χειροπέδες στον 26χρονο αλλοδαπό. Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία και δόθηκαν οδηγίες όπως καταχωρισθεί άμεσα. 

Η Αστυνομία χειρίστηκε με διακριτικό τρόπο την υπόθεση, για προστασία της ταυτότητας του συνταξιούχου, στον οποίο παρασχέθηκε ψυχολογική στήριξη.