Τρία από τα μέλη και τους συνεργάτες του κέντρου Αριστείας Έρευνας και Καινοτομίας στα Διαδραστικά Μέσα, τα Έξυπνα Συστήματα και τις Αναδυόμενες Τεχνολογίες – RISE (CoE) περιλαμβάνονται στην τελευταία έκθεση κατάταξης κορυφαίων επιστημόνων για το 2020 που δημοσίευσε το «Guide2Research» στα θέματα της Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει συγχαρητήρια στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνο Σ. Παττίχη (επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο RISE) που κατέλαβε τη 2η θέση στην Κύπρο, στον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL) Anthony Steed (μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του RISE) που κατέλαβε την 137η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον καθηγητή του Max Planck, Hans-Peter Seidel (συνεργάτης του RISE) που κατέλαβε την 6η θέση στη Γερμανία και ήταν μεταξύ των 6.000 προφίλ επιστημόνων που αναλύθηκαν στη φετινή έκδοση κατάταξης Guide2Research.
 
Σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας, η αξιολόγηση στοχεύει στην προώθηση των κορυφαίων επιστημόνων στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην προβολή της συνεισφοράς τους στον τομέα της επιστήμης υπολογιστών.
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ