Πιο κοντά σε συμφωνία για την πώληση του ξενοδοχείου «City Centre Hotel» στη Λευκωσία, πρώην «Holiday Inn», βρίσκεται η Μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων (REMU) της Τράπεζας Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», αν όλα κυλήσουν με βάση τον προγραμματισμό δεν αποκλείεται μέχρι τέλος Μαρτίου να γίνει γνωστή η συμφωνία πώλησης. Αγοραστής φαίνεται να είναι fund ελληνικών συμφερόντων και η τιμή πώλησης να είναι στα €11 εκατ.

Οι διαδικασίες για πώληση του ξενοδοχείου είχαν ξεκινήσει από πέρυσι, είχε παραταθεί η προθεσμία μέχρι τον Απρίλιο του 2017 και η Τράπεζα Κύπρου είχε γίνει γνωστό ότι δεν εξέταζε προσφορά κάτω από €12 εκατ. Υπήρχαν ξένοι επενδυτές που διερευνούσαν το επιχειρηματικό περιβάλλον της πρωτεύουσας για να δουν πώς θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συγκεκριμένη επένδυση, εάν τελικά καταλήξουν σε συμφωνία. 

Πριν από μερικά χρόνια το ξενοδοχείο αποτελούσε ένα από τα πιο γνωστά της πρωτεύουσας και ιδιαίτερα της παλιάς πόλης. Βρίσκεται στους πολυσύχναστες οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, στην υπό υλοποίηση νέα Πλατεία Ελευθερίας αλλά και στους εμπορικούς δρόμους Μακαρίου και Στασικράτους. Το ξενοδοχείο Nicosia City Centre που είναι κλειστό από τον Ιούνιο του 2016 λόγω χρεών, είχε περάσει στη διεύθυνση διαχείρισης ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου. Είναι δυναμικότητας 265 κλινών και 110 δωματίων. 

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, τέλος του 2017 υπήρχαν στον ισολογισμό της Τράπεζας Κύπρου 451 οικιστικά ακίνητα αξίας  €146 εκατ., 220 γραφεία και άλλα εμπορικά ακίνητα αξίας €288 εκατ., 46 βιοτεχνίες και βιομηχανίες αξίας €113 εκατ., 9 ξενοδοχεία αξίας €78 εκατ., 1.220 οικόπεδα και γη αξίας €572 εκατ., 3 γκολφ αξίας €265 εκατ. και δύο ακίνητα υπό κατασκευή αξίας €122 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τράπεζα αναζητεί επενδυτή για ακόμη ένα ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, το Γιώρκειο. Μέχρι σήμερα δεν καρποφόρησαν όμως οι προσπάθειες πώλησής του. Το Γιώρκειο ξενοδοχείο, το οποίο αρχικά λειτουργούσε ως συγκρότημα 50 πολυτελών διαμερισμάτων, κτίστηκε τη δεκαετία του 1990 και αποτελούσε σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα. Ήταν ένα από τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, κι ήταν γνωστό ως «Yiorkio Residence». Ο ένας από τους δύο πύργους του, αυτός που στέγαζε το εμπορικό τμήμα του ξενοδοχείου με τα πολυτελή εστιατόρια και τα καταστήματα, χρησιμοποιήθηκε αρχικά από την  Alpha Bank ως κτήριο της διοίκησης της Τράπεζας, ενώ σήμερα στον ίδιο πύργο στεγάζεται το υπουργείο Υγείας.