Ποινικά υπόλογη για τη δολοφονία και των τριών παιδιών της είναι από χθες η Ρούλα Πισπιρίγκου. Το κουβάρι της πολύκροτης, τραγικής υπόθεσης της Πάτρας, αναμένεται να ξετυλιχθεί σύντομα, με την 33χρονη μητέρα, η οποία ήδη κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας με θύμα την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα, να καλείται από την Εισαγγελία.

Όπως μεταδίδουν ελλαδικά ΜΜΕ, οι εισαγγελείς πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι είχαν δώσει την παραγγελία στην Ασφάλεια για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα αίτια θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, της τρίχρονης Μαλένας και της μόλις έξι μηνών Ίριδας, αφού μελέτησαν τον φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη είναι η μητέρα των παιδιών.

Στο μεταξύ, έπεσαν τίτλοι τέλους στη δικαστική έρευνα που διενήργησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η δικαστική λειτουργός μέσα σε 2,5 μήνες ολοκλήρωσε την ανάκριση και τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τα μέλη του οποίου στη συνέχεια με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

Μετά και τις εξελίξεις αυτές, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένεται άμεσα -πιθανότατα και σήμερα – να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία, ώστε η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, είναι ογκωδέστατος, καθώς σε αυτόν περιλαμβάνονται περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς.

Μετά την παρoχή εξηγήσεων από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρνείται ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι είναι εκείνοι που θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε περίπτωση που οι ενδείξεις είναι επαρκείς. Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει εκ νέου ανακριτικός κύκλος για την 33χρονη μητέρα.