Σε αναμονή της αποστολής στοιχείων από την Αμερική τελούν οι ανακριτές στο ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας, σε σχέση με την υπόθεση που διερευνάται μετά από καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή, κατά του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη.

Οι ανακρίσεις και η λήψη καταθέσεων στην Κύπρο βρίσκονται προς το τέλος τους και οι ανακριτές της υπόθεσης, όπως δήλωσε χθες στον «Φ» η λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, περιμένουν απάντηση στο αίτημα δικαστικής συνδρομής των κυπριακών Αρχών από τις αντίστοιχες της Αμερικής. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, τέτοιες διαδικασίες είναι χρονοβόρες και ο φάκελος θα παραμείνει ανοικτός μέχρι να φτάσουν τα στοιχεία που ζητήθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από ανάκριση πέρασε ο Γιαννάκη για τα έγγραφα

Όπως εξήγησε η κ. Κωνσταντίνου, έχουν ζητηθεί στοιχεία από Αμερικανικό Πανεπιστήμιο για να διαπιστωθεί η γνησιότητα του πτυχίου που έχει καταθέσει ο κ. Γιαννάκη και βρισκόταν στον φάκελό του στον Οργανισμό Νεολαίας. 

Το θέμα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού που οδήγησε και στην παραίτησή του από τη θέση του, προέκυψε όταν ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, είχε εντοπίσει μετά από καταγγελία, ότι το απολυτήριο Γυμνασίου που κατέθεσε ο κ. Γιαννάκη στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για την πρόσληψή του ήταν αλλοιωμένο, δηλαδή η βαθμολογία είχε τροποποιηθεί. Επίσης, σε άλλο έλεγχο φάνηκε πρόβλημα και με το πτυχίο που παρουσίασε από Πανεπιστήμιο της Αμερικής, αφού αυτοί που το υπέγραφαν δεν φαίνεται να υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα την ίδια χρονιά. 

Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα έρθουν από την Αμερική θα εξαρτηθεί και η στάση της Αστυνομίας όσον αφορά στο θέμα του πτυχίου. Για την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», έχει ενημερωθεί πρόσφατα η Νομική Υπηρεσία, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης μετά τη συμπλήρωσή του θα διαβιβαστεί για μελέτη και οδηγίες. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα έγγραφα που εντοπίστηκαν στην οικία του κ. Γιαννάκη θεωρούνται ως πολύ σημαντικά σε σχέση με την υπόθεση. Έγγραφα παραλήφθηκαν τόσο από τον Οργανισμό Νεολαίας όσο και από το υπουργείο Παιδείας.