Παράπονα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε ΜΜΕ διατύπωσαν κάποιοι εκ των 168 Τ/κ, κυρίως φοιτητών, που έφτασαν νωρίς τα ξημερώματα στα κατεχόμενα με ναυλωμένη πτήση από το Λονδίνο και μεταφέρθηκαν για να μείνουν σε καραντίνα 14 μερών στις φοιτητικές εστίες στην κατεχόμενη Μόρφου.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, κάποιοι φοιτητές διατύπωσαν παράπονα τόσο για την καθαριότητα των δωματίων, στα οποία θα πρέπει να μείνουν, όσο και για αντικείμενα των προηγούμενων ενοίκων, όπως κάλτσες και σκουπίδια, που βρήκαν.
 
Ενας εξ’ αυτών, ο Χασάν Κομπάτ μίλησε στην Γενί Ντουζέν και ανάφερε επίσης ότι το νερό είναι κρύο και δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά. Το μόνου που ζητάμε είναι ανθρώπινες συνθήκες για να περάσουμε αυτή την περίοδο, είπε ο Τ/κ φοιτητές που διατύπωσε παράπονα και για τη συμπεριφορά των ανδρών ασφαλείας που βρίσκονται στους διαδρόμους του κτιρίου. «Το πρόβλημά μας είναι η καθαριότητα, όχι αν θα μπούμε σε ξενοδοχείο».
 

Να σημειωθεί ότι με ανάρτησή του χθες το απόγευμα ο Κουντρέτ Οζερσάι είχε ενημερώσει ότι ο ίδιος επιθεώρησε τις εστίες και ήταν καθαρές και έτοιμες να υποδεχθούν τους φοιτητές που θα ερχόταν από την Βρετανία και είχε καλέσει τους οικείους τους να μην ανησυχούν.

Απόψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα φτάσει στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόνενης Τύμπου άλλη μια πτήση από τη Βρετανία, με άλλους 168 επιβάτες, κυρίως Τ/κ φοιτητές.Και αυτοί θα διαμείνουν για την περίοδο της υποχρεωτικής απομόνωσης των 14 ημερών στις εστίες του συμβουλίου φοιτητικών εστιών στη Μόρφου (ΣΣ: το συμβούλιο ελέγχεται από την τουρκική κυβέρνηση μέσω της «πρεσβείας» στα κατεχόμενα).
 
Συνολικά, 336 άτομα θα επιστρέψουν από τη Βρετανία στα κατεχόμενα με τις δύο αυτές πτήσεις, ενώ ήδη έχουν έρθει άλλες δύο πτήσεις από την Τουρκία.

Πηγή: Philenews