• Εξασφάλισε άδεια από την Κεφαλαιαγορά ως Διαχειριστής Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων

Η Resolute Asset Management, κορυφαίος παγκόσμιος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων και σύμβουλος για δάνεια ακινήτων, ανακοινώνει ότι από τις 14 Απριλίου 2020, η θυγατρική της Resolute Investment Management (Cyprus) Ltd έχει λάβει άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για άσκηση δραστηριοτήτων ως Διαχειριστής Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων με αριθμό αδείας AIFM31/56/2013.

Η Resolute Investment Management είναι εξουσιοδοτημένη να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης κεφαλαίων σε εναλλακτικά επενδυτικά ταμεία με τις ακόλουθες επενδυτικές στρατηγικές:

• ακίνητα (όλες οι διαθέσιμες στρατηγικές)
• δανεισμός για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και
• μη εξυπηρετούμενα δάνεια / αναδιαρθρώσεις.

Εκτός από τη Διαχείριση Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ), η Resolute Investment Management θα παρέχει υποστήριξη δημιουργίας κεφαλαίων και θα βοηθά στην προώθηση και διανομή μονάδων των ΟΕΕ σε επενδυτές σε όλη την Ευρώπη μέσω του EU Marketing Passport, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί η έγκριση της Εποπτικής Αρχής.

Ο Bill Hancock, συνιδρυτής και διευθύνων εταίρος του Resolute, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την αδειοδότηση  της Resolute Investment Management να λειτουργεί ως Διαχειριστής Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων. Πιστεύουμε ότι το Resolute Investment Management θα μας βοηθήσει να παρέχουμε στους υπάρχοντες πελάτες του Ομίλου και σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, τη δυνατότητα να επωφεληθούν από ελκυστικές συλλογικές επενδύσεις σε ακίνητα, που παρέχονται σε ένα ρυθμιζόμενο  περιβάλλον».

Η Resolute Asset Management είναι διεθνής εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ακινήτων και εταιρεία εξυπηρέτησης NPLs που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την εντατική εφαρμογή σχεδίων δημιουργίας αξίας για ακίνητα περιουσιακά στοιχεία  και για περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν εξασφαλίσεις για NPLs. Βοηθά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, θεσμικούς επενδυτές, διαχειριστές κεφαλαίων και πελάτες του δημόσιου τομέα με την παροχή πρακτικής προσέγγισης για κάθε συγκεκριμένο έργο. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη, την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών και τη Μέση Ανατολή, με γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με μια ομάδα άνω των 180 επαγγελματιών.