Εκτεταμένα εγκαύματα που ξεπερνούν το 25% της επιφάνειας του σώματός του, διαπιστώθηκαν στη σορό του 41χρονου εργάτη από τη Ρουμανία, που βρέθηκε νεκρός σε προκατασκευασμένο σπιτάκι προχθές στην περιοχή Αστρομερίτη. Αυτό έδειξε η νεκροτομή που διενεργήθηκε χθες από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, ενώ λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις. Ο 41χρονος, βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της Δευτέρας στο υπνοδωμάτιο οικίας όπου διέμενε, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στην κουζίνα και το καθιστικό του υποστατικού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο σαλόνι υπήρχε μια θερμάστρα αλογόνου που πιθανόν να την άφησε αναμμένη για να ζεσταθεί, με αποτέλεσμα αυτή να ακτινοβολούσε πάνω σε κάτι εύφλεκτο (καναπέ). Οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ηλεκτρομηχανολογικής δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, ωστόσο φαίνεται ότι πιθανόν κάποια στιγμή ο άτυχος εργάτης να επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά ανεπιτυχώς, γι’ αυτό και τα εγκαύματα στο σώμα του, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο κρεβάτι του όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο μεταξύ, ο 41χρονος είναι ο τέταρτος άνθρωπος που χάνεται στην προσπάθειά του να ζεσταθεί τον φετινό χειμώνα. Άλλοι τρεις συνάνθρωποί μας βρήκαν τραγικό τέλος σε ένα μήνα στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν από το κρύο. Πρόκειται για δύο περιστατικά με τρεις νεκρούς τα οποία σημειώθηκαν όλα στην επαρχία Λευκωσίας.

Και οι τρεις έχασαν τη ζωή τους ανήμερα των Θεοφανίων. Πρόκειται για δύο φοιτητές από το Καμερούν που άναψαν κάρβουνα εντός της οικίας τους για να ζεσταθούν και πέθαναν στον ύπνο τους προφανώς λόγω έλλειψης οξυγόνου, καθώς και ένας βιοπαλαιστής 53 ετών που έχασε τη ζωή του και πάλι από πρόκληση φωτιάς από θερμάστρα, σε πρόχειρο υποστατικό όπου διέμενε σε φάρμα στο Δάλι. 

Η Πυροσβεστική επανειλημμένα συνέστησε στο κοινό να αφήνει κάποιο σημείο του σπιτιού να αερίζεται και παράλληλα να κλείνει την πόρτα του υπνοδωματίου ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην επηρεάζεται από τον καπνό.