Την Νταριά Σαφάι δεν ξέρω πόσοι την γνωρίζετε ή έχετε ακούσει κάποια στιγμή γι’ αυτήν. Μέλος της Βουλής του Βελγίου,  ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της γυναίκας και οδοντίατρος στο επάγγελμα, όπως αναγράφεται στην πλατφόρμα Χ. Προχθές, όλως τυχαία, έπεσε στην αντίληψή μου μια ανάρτησή της η οποία λέει πολλά για το συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη και αλλού με αφορμή τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Κυρίως όμως έχουν σημασία τα όσα η Νταριά προειδοποιεί και τα οποία οφείλουμε όσο είναι νωρίς να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη.

Παραθέτω λοιπόν την ανάρτηση της Νταριά Σαφάι η οποία έγραψε τα εξής:

«Έχω βαρεθεί ορισμένους ανθρώπους που προσπαθούν να μου κλείσουν το στόμα με την ταμπέλα «ισλαμοφοβικός».

Η αναγνώριση ενός κοινωνικού προβλήματος είναι το πρώτο βήμα για την αναζήτηση λύσεων.

Είμαι μέλος του κοινοβουλίου και λόγω των γνώσεων μου, καθώς μεγάλωσα σε ένα ισλαμικό καθεστώς όπως το Ιράν, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνουν αυτού του είδους τα ισλαμικά μηνύματα υπό τις παρούσες περιστάσεις.

Αυτό που βιώνει ο κόσμος σήμερα είναι πολύ ευρύτερο από έναν πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Είναι ένας ευρύς πόλεμος που δείχνει την κατεύθυνση σε ορισμένους μουσουλμάνους να επιτύχουν τελικά τους στόχους τους.

Το έχουν εισαγάγει ακόμη και στην Ευρώπη με κάποιο σκοπό. Ένας στόχος που τους υποσχέθηκαν μέσα από το ιερό τους βιβλίο.

Στα μάτια των ισλαμιστών, αυτός είναι ένας πόλεμος μεταξύ των μουσουλμάνων και του Ισραήλ/Δύσης με σκοπό να σχηματιστεί και να κατακτηθεί τελικά μια μεγάλη ούμα, ως απώτερος στόχος.

Η κριτική μιας θρησκείας ή μιας ιδεολογίας, όπως η κριτική στο Ισλάμ, δεν είναι κάτι που μπορεί να συγκριθεί με τον ρατσισμό ή τον φασισμό. Αλλά αυτοί οι φωνασκούντες το υπονοούν και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να φιμώσουν τους επικριτές μέσα από τον όρο «ισλαμοφοβία».

Άλλωστε, η φοβία αποτελεί ένα παράλογο φόβο για κάτι. Όποιος έχει μεγαλώσει σε μια χώρα όπου η Σαρία είναι ο νόμος, και τον έχει βιώσει από πρώτο χέρι, έχει αρκετούς λόγους να φοβάται την καταστροφή που μπορεί να δημιουργήσει το Ισλάμ.

Παρά τα όσα μερικοί αφελείς προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε εδώ στη Δύση, το Ισλάμ δεν είναι η θρησκεία της αγάπης και της ειρήνης, αλλά μια ιδεολογία που υπόσχεται στους οπαδούς του μια ένδοξη νίκη και ό,τι είναι απαραίτητο για να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι, όπου ακόμα και η τζιχάντ και ο τρόμος, δικαιολογούνται.

Εν πάση περιπτώσει, δεν θα με σιωπήσουν τρομοκρατώντας με την ταμπέλα «ισλαμοφοβικός». Δεν φοβάμαι και θα συνεχίσω αποφασιστικά τη δουλειά μου με ό,τι περνάει από το χέρι μου. Ως πολιτικός, είναι καθήκον μου να προστατεύσω την Ευρώπη και την κοινωνία μας από αυτούς τους εξτρεμιστές και θα συνεχίσω να το κάνω».

Τα μηνύματά της είναι αρκούντως ξεκάθαρα και έρχεται να ξεσκεπάσει όλους εκείνους που στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ αλλά ακόμα και εδώ στην Κύπρο, με πρόσχημα τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν τάχατες υπέρ των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο σε πολλά σημεία του δυτικού κόσμου δεν έχει να κάνει σε καμιά περίπτωση με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, αλλά είναι μια κινητοποίηση με αλλότρια κίνητρα του οποίου οι επιπτώσεις, όπως πολύ ξεκάθαρα μας προειδοποιεί η Νταριά θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Στην Ευρώπη και αλλού έχουν καταφεύγει χιλιάδες, ίσως εκατομμύρια άνθρωποι προκειμένου να γλυτώσουν από κάποιο πόλεμο ή από ένα καθεστώς του οποίου παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είχαν κάθε δικαίωμα να ψάξουν για κάτι ποιο ασφαλές, έχουν κάθε δικαίωμα για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Δεν έχουν όμως δικαίωμα να υπερασπίζονται έμμεσα ή άμεσα τα καθεστώτα από τα οποία, υποτίθεται, διέφυγαν για να γλυτώσουν. Και κυρίως όλοι αυτοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κρύβονται πίσω από συνθήματα όπως η «ισλαμοφοβία» προκειμένου να προκαλέσουν «ισλαμοτρόμο». Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καιρός να κάνει μια διαφορετική ανάγνωση της όλης κατάστασης μακριά από συναισθηματισμούς και να φωνάξει άτομα όμως η Νταριά να τα ακούσει για να προλάβει τα χειρότερα. Να προλάβει μια νέα 7η Οκτωβρίου.