↑ Στον απόηχο των κακών μετρήσεων για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης προέβη σε απολογισμό, προσπαθώντας να αναδείξει το έργο που έχει υλοποιηθεί κατά τον πρώτο χρόνο του στα ηνία του κράτους. Κατάφερε να αποφύγει τις παγίδες και με μια ισορροπημένη παρουσία ανέδειξε τα σωστά και παραδέχθηκε τα λάθη. Παρουσιάστηκε ειλικρινής, διαβασμένος και απευθύνθηκε στον λαό με ύφος που παρέπεμπε στον προεκλογικό εαυτό του, τότε που βρισκόταν στο απόγειο της δημοφιλίας του.

↓ Αρνητικό πρόσημο καταγράφει για τον πρώτο χρόνο η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης, με πολύ γρήγορη συρρίκνωση της δημοτικότητάς του, αφού η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στο πρόσωπό του είναι η χαμηλότερη που κατέγραψε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Φ», η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (69%) αξιολογεί αρνητικά τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ενώ στα ίδια επίπεδα βρίσκεται και η αξιολόγηση στη διαχείριση της Οικονομίας και του Κυπριακού.

↑ Ορθή η παρέμβαση του Νίκου Χριστοδουλίδη προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ με σκοπό να μην προχωρήσει σε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στην υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου. Με την προεδρική παρέμβαση μπαίνει επιτέλους φρένο σε άλλη μια αχρείαστη δικαστική διαδικασία, αλλά και στην επί 17 χρόνια ταλαιπωρία της δημοσιογράφου.

↓ Κραυγή αγωνίας από εκπαιδευτικούς και γονείς που κρούουν τον κώδωνα για τη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών στα σχολεία. Τα τελευταία τρία χρόνια ανοίχθηκε ποινική υπόθεση για 138 μαθητές που εμπλέκονται στα ναρκωτικά, εντούτοις εκτιμάται ότι αριθμός των ανηλίκων που σχετίζονται με τις παράνομες ουσίες είναι πολύ μεγαλύτερος. Αίσθηση προκαλούν και τα στοιχεία έρευνας που καταδεικνύει ότι 1 στους 10 μαθητές έκανε χρήση ναρκωτικών.