«Ψυχοπαθή», «παθολογική ψεύτρα», «απατεώνισσα» και «μεγάλη ηθοποιό», είχε αποκαλέσει 72χρονος πρώην σερβιτόρος σε καμπαρέ στη Λευκωσία, την τότε 40χρονη Charo Nunez από τη Δομινικανή Δημοκρατία, στις 16 Ιουνίου 2017, στη διάρκεια αντεξέτασής του από τον δικηγόρο της κοπέλας Χάρη Σταυράκη. Οι… πολιτισμένες αυτές δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της αστικής αγωγής της Charo κατά του ιδιοκτήτη και τριών εργαζομένων του καμπαρέ (που είχε κλείσει γύρω στο 2010 λόγω της υπόθεσης αυτής) με την οποία απαιτούσε αποζημιώσεις για σεξουαλική εκμετάλλευση και εξαναγκασμό της στην πορνεία που ισχυρίζεται ότι υπέστη από τους εναγόμενους στη διάρκεια της εργασίας της στο καμπαρέ, μαζί με άλλες τέσσερις συμπατριώτισσές της, για δύο εβδομάδες, τον Απρίλη-Μάιο 2008, πριν δραπετεύσει από αυτό.  

Η ποινική πτυχή της υπόθεσης είχε εκδικαστεί το 2009 στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας και οι έξι κατηγορούμενοι (ανάμεσα στους οποίους οι τέσσερις εναγόμενοι στην αστική αγωγή), είχαν αθωωθεί, γιατί οι πέντε παραπονούμενες, όλες αναγνωρισμένα από την Αστυνομία, θύματα σωματεμπορίου, θεωρήθηκαν από το Κακουργιοδικείο «αναξιόπιστες». «Μας λέτε ότι η εναγόμενη είναι παθολογική ψεύτρα, είναι ψυχοπαθής και έκανε συνωμοσία με την Αστυνομία και με κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις, για να θυματοποιήσουν εσάς τους… αγίους;», ρώτησε ο Χ. Σταυράκης. Η απάντηση του εναγόμενου ήταν «ναι, εκατό στα εκατό». 

Σε ερώτηση του Χάρη Σταυράκη, «με ποιους έκανε αυτή τη σκευωρία;», ο εναγόμενος απάντησε «με τις κυρίες που της κάνανε παρέα τις 15 μέρες μετά που έφυγε από το καμπαρέ, αυτές που έρχονται και εδώ στο Δικαστήριο και κάθονται πίσω και μας παρακολουθούν συνέχεια και της ανοίξανε τα μάτια». (σ. σ. Αναφερόταν προφανώς στα στελέχη της Cyprus Stop Trafficking Ανδρούλα Χριστοφίδου Henriques και Λίντα Λάπα, η οποία μάλιστα, παρουσιάστηκε ως μάρτυρας κατά των εναγόμενων με γραπτή δήλωσή της, στη δικάσιμο της 10ης Οκτωβρίου 2016 και με την οποία η Charo εικονίζεται στη φωτογραφία στο προαύλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας). «Ποιες είναι αυτές οι κυρίες που κάθονται πίσω και τι ρόλο παίζουν;», ρώτησε ο Χ. Σταυράκης. «Είναι οι κυρίες μιας οργάνωσης που προστατεύει γυναίκες που… δεν αξίζουν… που δεν προστατεύει τις σωστές γυναίκες» ήταν η απάντηση του ευγενούς εναγόμενου, σε αυτό τον αξιομνημόνευτο διάλογο όπως τον κράτησα στις σημειώσεις μου παρακολουθώντας αυτή τη θεάρεστη δικαστική διαδικασία…